Comunitat Valenciana

El presumpte assassí del marit de Maje canvia de versió i afirma que ella li va demanar que ho matara i va planificar-ho

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Maje en el moment de la detenció
Maje en el moment de la detenció
CNP/EUROPA PRESS - Archivo
Maje en el moment de la detenció

Salvador, l'amant de María Jesús -coneguda en el seu cercle d'amics com Maje-, tots dos acusats de la mort del marit d'aquesta en el barri de Patraix, a València, ha assegurat aquest divendres davant el Jutjat d'Instrucció número 14 de la ciutat que ella li va demanar que matara la seua parella, Antonio, i va planificar com se n'anava a perpetrar el crim, segons ha pogut saber Europa Press.

Així ho ha relatat en la seua declaració, a petició pròpia, davant aquest jutjat encarregat d'investigar la mort d'Antonio, qui va rebre fins a huit punyalades el mes d'agost de 2017 en el garatge en el qual havia aparcat el seu cotxe en el barri valencià de Patraix. Per aquest crim, tant Salvador com Maje es troben a la presó preventiva. Salvador ha comparegut durant més d'una hora en la qual ha estat plorant en tot moment i que ha començat demanant perdó a la família del mort.

Salvador va reconéixer en la seua primera declaració, davant la Policia, que el crim havia sigut cosa dels dos, però després va canviar de versió davant el jutge i va assumir tota la responsabilitat en la mort d'Antonio. Ara, després de sol·licitar una nova declaració davant el magistrat que instrueix el cas, ha assegurat que "l'assassinat de Salva va ser cosa d'ella".

Ha assenyalat que Maje li va preguntar "si mataria per ella" i ha relatat que ella "portava temps donant-li voltes a la idea de la mort d'Antonio" i que, en un dinar entre tots dos, després que es produïra un accident laboral en l'empresa de Salvador en el qual van morir dos companys, Maje li va dir que "tant de bo el que haguera mort fóra el meu marit".

A açò, Salvador, amant de Maje, li va preguntar si volia "veure mort" el seu marit, al que ella va respondre que sí i li va proposar si "mataria per ella". D'aquesta manera, ha apuntat que ella es va posar a planificar el crim i li va dir que volia veure mort Antonio abans del mes de setembre (el crim es va produir a l'agost).

Inicialment van fixar un dia perquè Salvador cometera el crim, però no van poder dur-ho a terme perquè Antonio no va aparcar en la plaça del garatge en la qual preveien. Davant aquest primer intent frustrat, Maje "es va enfadar molt", ha explicat Salvador, i ell "va respirar" perquè va pensar que ja no havia de matar-ho.

No obstant açò, van fixar un altre dia i Salvador va anar a per Antonio, a qui va apunyalar no sap quantes vegades perquè, ha declarat, tot va ocórrer "molt ràpid" i Antonio "no va poder reaccionar".

Segons han explicat les mateixes fonts a Europa Press, en aquest canvi en el sentit de la declaració de Salvador, pot haver influït la seua filla, que li ha impulsat a dir la veritat del que va ocórrer, que porta al voltant d'un mes acudint a la pastoral de la presó, i que alguns dels presos amb els quals comparteix mòdul es burlen d'ell.

Així, a més d'incriminar directament Maje en el crim en aquesta declaració, Salvador ha aportat les claus d'un compte de correu electrònic en el qual guarda uns missatges de Whatsapp que corroborarien la implicació d'ella. Ara aquest contingut haurà de ser analitzat i, si escau, aportat a la causa.

VERSIONS OPOSADES

Per la seua banda, fins ara Maje ha oferit dos versions oposades davant la Policia i el jutge. En primer lloc, quan va ser detinguda, va afirmar als agents que la van interrogar que l'assassinat del seu marit va ser "planificat i executat" entre ella i Salvador. Va explicar que a la fi de juliol Salva li va demanar que li deixara les claus per a fer-se unes còpies ja que així podia tindre accés al garatge d'Antonio. Va indicar que es va espantar perquè va pensar que el seu amant no estava bé, però igualment ho va deixar passar. També va advertir que aquest li va dir que acabaria amb Antonio el dia 16 d'agost.

Va manifestar, a més, que Salva no li va demanar en cap ocasió contraprestació a canvi del "favor" que li havia fet i va dir que de manera molt esporàdica mantenien sexe oral perquè a ella no li atreia físicament. Va afirmar que era coneixedora que Salva pensava que després de matar el seu marit anaven a formar una família junts.

Per la seua banda, davant la Policia, Salvador també va confirmar que l'assassinat va ser cosa dels dos. No obstant açò, davant el jutge, les seues versions van canviar. Salvador va assumir tota la responsabilitat i va afirmar que només ell va participar en la mort d'Antonio i va assegurar que Maje no va tindre cap participació. Va assenyalar que ell ho va decidir i ho va executar. També va declarar que se li va anar de les mans i que només volia esglaiar-li.

Per la seua banda, Maje va afirmar al jutge que volia canviar la declaració davant la Policia en dos aspectes fonamentals: el primer, que no era cert que es concertara amb Salva per a acabar amb la vida d'Antonio -va explicar que va dir açò perquè no havia entès bé la pregunta-; i el segon, l'assumpte de les claus. Va indicar que li les va donar al març perquè poguera aparcar el cotxe i fer-li la compra.

La Policia descriu en un dels seus informes que Maje va tindre fins a tres amants mentre estava casada amb Antonio: Salva; Tomás -amb qui va estar uns 11 mesos abans de casar-se amb Antonio-; i Jose -el publicista amb el qual va passar la nit del crim i amb el qual se'n va anar a viure després-. Apunta també que després de la mort d'Antonio, mentre estava amb Jose, també va tindre una "aventura sexual" amb un xic de Barcelona, Sergio.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento