Comunitat Valenciana

El Consell valora que els canvis que proposa el Govern en la LOMQE van "en la línia" del Botànic

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres que els canvis que proposa el Govern en la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) "s'adeqüen més a la línia botànica".

"Van molt en la línia de la política que ha fet el Consell en aquests tres anys i mig i això està bé", ha indicat en ser preguntada en la roda de premsa posterior al ple del Consell sobre la reforma educativa que prepara el Govern de Pedro Sánchez.

El document 'Propostes per a la modificació de la Llei Orgànica d'Educació' contempla, entre altres qüestions, eliminar la regulació estatal de l'ús de la llengua cooficial i de l'escolarització associada a ella, deixant que la seua regulació corresponga a les comunitats autònomes en les quals hi haja.

Planteja també reforçar el principi de no discriminació per gènere en el règim de concerts, eliminant la referència al fet que l'educació diferenciada no es considera discriminació per gènere, i en matèria de concerts s'eliminarà a la demanda social.

La reforma també preveu eliminar la possibilitat de contractar experts estrangers nadius per a l'ensenyament de les diferents matèries del currículum per procediments diferents dels ordinaris i quant a l'assignatura de Religió, com ja s'havia anunciat, no computarà per a la nota mitjana en els processos d'accés a la universitat ni les beques, no existirà alternativa i es deixarà de considerar matèria específica en Batxillerat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento