Comunitat Valenciana

Els Jóvens, triumfadors dels I Premis Carles Santos de la Música Valenciana

  • La banda s'emporta tres guardons, corresponents a les categories d'artista revelació, millor cançó i millor disc.
  • La Raíz es va fer amb els premis al millor disc de 'rock' per 'Nos volveremos a ver' i millor gira.
  • Vicent Torrent, fundador d'Al Tall, va rebre el premi d'honor per la seua trajectòria al món de la música.
Premis Carles Santos de la Música
Premis Carles Santos de la Música
EVA MÁÑEZ
Premis Carles Santos de la Música

Els Jóvens, el grup que acosta el folk al pop, va ser el gran triumfador de la primera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, celebrats anit a Castelló. La banda es porta tres guardons, corresponents a les categories d'artista revelació, millor cançó i millor disc.

La cerimònia es va desenvolupar en el Teatre Principal de la capital de la Plana organitzada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, mitjançant l'Institut Valencià de Cultura (IVC). A l'acte, retransmés per À Punt, va assistir el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que va entregar el premi d'honor al fundador d'Al Tall, Vicent Torrent, per la seua trajectòria en el món de la música i la recuperació del patrimoni musical.

En el palmarés destaquen Els Jóvens, els grans triumfadors de la gala dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana amb tres distincions: artista revelació pel seu primer disc 'Els Jóvens', millor cançó per 'Anís Tennis' i millor disc, també per 'Els Jóvens'.

Els segons en nombre de guardons va ser La Raíz, que es van fer amb els premis al millor disc de 'rock' per 'Nos volveremos a ver' i millor gira, i Novembre Elèctric, guanyadors al millor disc de pop per 'Quart minvant' i també al millor disseny de CD per aquest disc, que ha anat a càrrec de la dissenyadora Noemí Larred.

Pel que fa al millor disc de cançó d'autor, el guardó ha sigut per a June's Kaleidoscope per 'Brave Journey Into The English Sea'. El premi al millor disc de música de repertori va recaure en Amores Grup de Percusió per 'Stockhausen & Hildegard: Dreizehn' i el millor disc de recuperació de patrimoni musical ha sigut per a Capella de Ministrers i el seu disc 'La Ruta de la Seda'.

Arrel i jazz

La categoria de millor disc de música d'arrel va distingir Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani per 'De banda a banda del Mediterrani', mentre que el guardó de la categoria de millor disc de fusió, mestissatge i urbana ha recaigut en Carles Dénia per la seua 'Cant espiritual'.

Sedajazz Big Band es va portar el premi al millor disc de jazz per 'Compèndium' i Dani Miquel aconsegueix el guardó al millor disc per a xiquets i xiquetes per 'De por'. Finalment, el premi al millor vídeo musical ha sigut per a 'Haze', de Junior McKenzie, creat per Marino Darés.

Inspirada a tot el món artístic del recentment mort Carles Santos, la cerimònia va ser conduïda pels presentadors de televisió Vicent Colonques i Mireia Pérez i ha sigut dirigida per Rafa Piqueras, director també del programa d'À Punt 'L'estudi'. Va comptar amb diferents actuacions musicals: Senior i el Cor Brutal, Júlia, Ángela Furquet i Arkano, a més de la participació del DJ Taktel.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento