Comunitat Valenciana

València inicia l'extensió del contenidor marró de matèria orgànica

  • L'Ajuntament instal·larà 1.370 dipòsits durant els pròxims dos mesos i arribarà a tota la ciutat en 2019.
  • En ells es dipositaran, entre altres residus, restes de fruita i verdura, paper de cuina brut i taps de suro.
  • L'alcalde Ribó i la regidora Soriano enviaran una carta als veïns implicats, que també rebran un kit.
La concejala de Gestión de Residuos Sólidos Urbanos, Pilar Soriano, ha presentado este lunes la campaña.
La concejala de Gestión de Residuos Sólidos Urbanos, Pilar Soriano, ha presentado este lunes la campaña.
20MINUTOS.ES
La concejala de Gestión de Residuos Sólidos Urbanos, Pilar Soriano, ha presentado este lunes la campaña.

L'Ajuntament de València instal·larà, de manera escalonada, 1.370 contenidors marrons que serveixen per a reciclar matèria orgànica en prop de la meitat dels barris de la ciutat, al mateix temps que ha llançat la campanya ‘N'érem pocs... i arribà el marró!’, amb la qual busca conscienciar a la ciutadania per a l'ús d'aquest contenidor. La iniciativa, avançada el passat mes de maig, es posa d'aquesta manera en marxa.

Així, segons ha detallat el Consistori, mitjançant una carta de l'alcalde Joan Ribó i la regidora de l'àrea, Pilar Soriano, s'informarà sobre quin és el contenidor i com es durà a terme la recollida selectiva de matèria orgànica. L'objectiu és conscienciar a la societat per a arribar al reciclatge del 50% dels residus el 2020.

En aquests contenidors la ciutadania pot reciclar, entre altres residus, restes de fruita i verdura, paper de cuina brut i taps de suro. La ciutadania també rebrà un kit complet d'eines per a facilitar el reciclatge, entre les quals es trobarà un poal de 10 litres marró per a la separació dels residus orgànics en la cuina o un rotllo de borses compostables per a poals d'orgànica.

A més, Soriano ha destacat que en un futur, "qui s'involucre en la gestió d'aquests obtindrà una bonificació en la taxa que s'abona pel tractament de la brossa".

Així, durant dos mesos s'implantaran contenidors marrons en els barris de Nou Moles, Soternes, Tres Forques, la Fontsanta i la Llum (del districte de l'Olivereta); i la Rajosa i Camí Real (del de Jesús).

Recollida en magatzems de brossa d'edificis

També comptaran amb aquest servei els barris dels Tendetes, el Calvari, Sant Pau (de Campanar); Marxalenes, Morvedre, Tormos i Sant Antoni (de la Saïdia); els Orriols i Torrefiel (de Rascanya); Benicalap i Ciutat Fallera (de Benicalap), i Benimàmet i Beniferri (de Benimàmet).

Així mateix, s'actuarà en Montolivet, En Corts, Malilla, la Font de Sant Lluís, na Rovella i la Punta (de Quatre Carreres), i es desenvoluparà el pla pilot ‘Porta a porta’ en magatzems de brossa dels edificis d'habitatges nous en els PAI de Moreres, Quatre Carreres, Sociòpolis, Ros Casares i Benicalap. Aquest veïnat rebrà un calendari amb informació dels dies de recollida.

"Bons resultats" del programa pilot

L’edil responsable d'aquesta àrea, Pilar Soriano, ha adonat dels "bons resultats" del programa pilot en què han participat uns 55.000 habitants de Sant Marcel·lí, Benimaclet, Campanar, Sant Pau i grans productors dels districtes 10 i 11. Així, ha explicat que, en aquesta ocasió, "el nou servei municipal arribarà fins a molts més barris".

El nombre de contenidors marrons, instal·lats fins al moment en 300 punts de la ciutat en el marc d'un programa pilot per a la recollida selectiva de restes de matèria orgànica, s'ha incrementat fins a aproximar aquest servei a 400.000 residents de la ciutat.

Així, Soriano ha instat a la ciutadania "perquè col·labore en el desenvolupament d'aquest projecte municipal, pels seus importants avantatges mediambientals i per a complir amb els objectius de totes les institucions europees, nacionals i autonòmiques".

L’objectiu és arribar al 100% dels barris en 2019

L'edil ha manifestat que, en concloure aquesta fase, estarà cobert el 51% de la ciutat, i ha assegurat que l'Ajuntament espera "que en 2019 puga completar-se l'establiment d'aquest nou servei per a la totalitat de València".

També ha aclarit que el nou contenidor marró s'instal·larà al costat de la resta de contenidors amb els quals la ciutadania ja està familiaritzada i que en cadascun dels barris es duran a terme campanyes informatives i de conscienciació del reciclatge selectiu de residus organitzades pel Servei Municipal de Normalització Documental i Imatge Corporativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento