Comunitat Valenciana

El rei reconeix l'aportació de l'empresa familiar com a "verdadera guia" davant la "incertesa" i els "nous reptes"

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)

El rei Felip VI ha reconegut aquest dilluns el paper de les empreses familiars com a "estímul i verdadera guia per a seguir avançant" davant la "incertesa" i els "nous reptes que sorgeixen cada dia"

El monarca s'ha pronunciat en aquests termes durant la inauguració del XXI Congrés de l'Empresa Familiar que se celebra aquests dies en el Palau de Congressos de València i que reuneix més de 700 empresaris amb el lema 'Compromesos amb el futur'.

L'acte ha comptat també amb la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de l'Institut de l'Empresa Familiar (IEF), Francisco J. Riberas.

Felip VI ha destacat que les empreses familiars "sempre han identificat els valors com un dels seus principals actius perquè són, precisament, la clau de la confiança". "Sentir parlar de llarg termini, de prudència, d'inclinació al territori, d'acords, d'estabilitat i d'innovació a empresaris com vosaltres, en un món on els mercats financers giren sovint en funció de la notícia del dia, on hem d'aprendre a conviure amb la incertesa, i on sorgeixen nous reptes cada dia, és sempre un estímul i una verdadera guia per a seguir avançant".

El rei, que ha iniciat el seu discurs amb unes paraules en valencià per a expressar que "sempre és un plaer vindre a València", una terra de la qual ha ressaltat la seua "forta vocació empresarial, oberta a l'exterior, i amb una gran tradició i presència d'empreses familiars, alguna cosa que no pot estranyar ni sorprendre, ja que aquesta terra i les seues gents sempre han donat un gran exemple de dinamisme i de l'esperit emprenedor", ha argumentat.

El monarca ha valorat que els empresaris familiars han sigut en tot moment una "referència econòmica" però també "social", per la qual cosa és necessari que la seua tasca siga "coneguda i reconeguda per la societat".

A vegades, ha apuntat, es diferencia entre emprenedor i empresari, associant l'emprenedor a projectes xicotets i relacionant l'empresari amb les gran empreses, una diferenciació lligada en ocasions a una diferent imatge de cadascun d'ells.

Al seu entendre, "un dels grans reptes de la nostra economia és, precisament, la dimensió de les empreses espanyoles, més xicotetes de mitjana que en altres països del nostre entorn i aquest fet condiciona certament les relacions laborals, els sous, la inversió en R+D+i, l'aposta per la formació durant tota la vida laboral, la captació de talent, les possibilitats de digitalització".

Així, "en les empreses de majors dimensions, més internacionalitzades i que aposten pel creixement, les possibilitats de millorar una carrera professional són, en principi, majors". "No obstant açò, quan es pregunta sobre la imatge de l'empresari associada a les grans empreses, s'observa un clar marge de millora", ha admès.

En tot cas, el rei confia que aquest XXI Congrés de l'Empresa Familiar servisca per a donar a conéixer històries de dur treball i dedicació però també per a identificar els "riscos, problemes diaris, sense por a reconéixer que, en les activitats empresarials, a voltes es guanya i altres, es perd".

En aquest sentit, s'ha mostrat "convençut" que s'extrauran conclusions del certamen que serviran per a "continuar construint sòlids missatges d'optimisme, sempre amb la mirada posada en el futur i les arrels ben profundes en el nostre present", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento