Comunitat Valenciana

Salvador diu sobre l'AP-7 que el seu únic full de ruta és que siga gratuïta en 2020

  • Per a Ximo Puig la gratuïtat d'aquesta via una vegada finalitzada la concessió és "irrenunciable".
  • Fa uns dies el ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos, no assegurava la gratuïtat.
Maria José Salvador
Maria José Salvador
GVA - Archivo
Maria José Salvador

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat aquest dilluns que el Govern valencià té un únic full de ruta respecte al futur de l'AP-7 quan acabe la concessió al desembre de 2019 i és que "siga gratuïta".

Així ho ha indicat Salvador en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània en ser preguntada sobre què farà el Consell si finalment es decideix des de l'Estat que continue sent de pagament a partir d'eixa data.

"El Govern valencià no contempla una altra opció que no siga gratuïta", ha reiterat la consellera, que ha incidit: "Tenim aquest únic full de ruta".

Fa uns dies el ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos, no assegurava la gratuïtat de l'AP-7 una vegada que acabe la concessió de la via i passada a ser de l'Estat, el 31 de desembre de 2019, anunciant en el Congrés que el seu departament va a impulsar diferents estudis al costat de la Generalitat per a prendre la millor decisió.

"Aquesta és l'única via ràpida que tenim, si al final acaba sent una carretera secundària més, ens faltarà la ràpida, no? Cal tindre estudis seriosos", va explicar el ministre al diputat de Compromís Joan Baldoví.

Posteriorment Salvador va remetre un escrit al Ministeri de Foment per a sol·licitar de nou una reunió per a abordar, entre altres qüestions, la gratuïtat de l'AP-7. També el president valencià, Ximo Puig, ha ressaltat que la gratuïtat d'aquesta via una vegada finalitzada la concessió és "irrenunciable".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento