Comunitat Valenciana

CaixaBank valora l'"èxit i la normalitat" del seu primer any a València i crida al "diàleg" a Catalunya

  • El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha valorat aquest divendres el seu primer any a València -des del trasllat de la seua seu social-, com un període en el qual ha pogut conduir la seua activitat financera "amb èxit i absoluta normalitat", i ha descartat entrar en valoracions polítiques sobre la situació de Catalunya encara que ha cridat el "diàleg" per a aconseguir acords.
El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar
El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar
EUROPA PRESS
El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar

Gortázar s'ha pronunciat en aquests termes durant la presentació de resultats de CaixaBank en els primers nou mesos de l'any, en ser preguntat per com valora la situació del banc després del seu desembarcament en la capital valenciana i sobre si empreses i administracions públiques de l'Estat van retirar dipòsits dels bancs catalans com a mesura de pressió perquè es marxaren de la regió.

Sobre aquest tema, el conseller delegat de CaixaBank ha assenyalat que l'entitat no comenta la procedència dels moviments de comptes dels seus clients però ha volgut deixar clar que la seua marxa de Catalunya va ser una decisió que es va prendre "sobre la base d'un moment en què començava a esquerdar la confiança com a resultat del que estava passant a Catalunya".

La decisió es va prendre "per unanimitat pel Consell amb criteris professionals estrictament i sense rebre pressió alguna de tercers", ha asseverat.

Sobre la situació a Catalunya, Gortázar ha manifestat que no li toca a ell entrar a fer valoracions polítiques. "Nosaltres l'única cosa que podem fer és continuar cridant un diàleg que permeta passar pàgina amb acords beneficis per a tots, per a Catalunya i Espanya", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento