Comunitat Valenciana

Ford Almussafes planteja un ERTO de 13 dies en motors i parar 9 dies en vehicles

  • Des d'UGT han dit que no acceptaran aquest tipus de mesures "sense garanties d'estabilitat per al pròxim any".
  • La direcció no ha detallat a quants empleats afectaria l'ERTO i s'han emplaçat a una nova reunió aquesta setmana.
  • L'empresa està revisant "planta per planta" les pèrdues a Europa amb l'objectiu de reduir costos.
Planta de Ford a Almussafes
Planta de Ford a Almussafes
FORD - Arxiu - Archivo
Planta de Ford a Almussafes

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat aquest dilluns als sindicats un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) de 13 dies entre els mesos de novembre i gener en la planta de motors, mentre que per a la planta de vehicles ha proposat parar la producció durant nou dies, a costa de les vacacions dels treballadors.

Des del comité d'empresa, el secretari general d'UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha avançat en declaracions a Europa Press que no acceptaran aquest tipus de mesures "sense garanties d'estabilitat per al pròxim any". És la tercera vegada que avisen per a fer "ajustos" de producció, una cosa que "comença a ser ja preocupant", ha advertit Faubel, qui ha lamentat "falta de previsió" de la direcció.

Aquestes mesures arriben després que el president de Ford Europa, Steve Armstrong, anunciara el passat 9 d'octubre als comités d'empresa en una cimera en Colònia (Alemanya), que la multinacional nord-americana està "extremadament insatisfeta amb les pèrdues a Europa i està perdent la paciència", per la qual cosa revisaria "planta per planta" amb l'objectiu de reduir costos per a "tornar a ser rendibles a partir del 2019".

En altres circumstàncies, ha apuntat Faubel, podria ser "normal" ajustar l'oferta a la demanda de vendes, però amb aquest escenari, les noves parades de producció que es plantegen es veuen com a "signes d'alarma". De moment, la direcció no ha detallat a quants empleats afectaria l'ERTO de la planta de motors -en la qual treballen al voltant de 1.000 persones- i s'han emplaçat a una nova reunió aquesta mateixa setmana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento