Comunitat Valenciana

Emergències coordina un dispositiu de fins a 2.000 persones per la gota freda

  • El delegat del govern ha aconsellat als ciutadans usar el vehicle només en situacions imprescindibles.
  • S’ha decretat preemergència en nivell roig en Castelló i taronja en la de València i en el litoral nord d'Alacant.
Seguimiento del dispositivo en la sede del 112
Seguimiento del dispositivo en la sede del 112
DELEGACIÓN
Seguimiento del dispositivo en la sede del 112

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) coordina un dispositiu de fins a 2.000 persones per a fer front a l'episodi de fortes pluges que afecta des d'aquest dijous a la Comunitat, amb preemergència per pluges nivell roig (risc extrem) a Castelló i taronja (elevat) a València.

Dins del desplegament, des de la Generalitat s'han dirigit als ajuntaments per a sol·licitar-los que realitzaren juntes locals de seguretat, mobilitzaren al personal implicat en l'emergència i advertisquen a la població o prenguen mesures com la suspensió de les classes, en coordinació amb la Conselleria d'Educació, segons ha explicat el responsable d'Emergències, José María Ángel.

Prèviament, durant les 48 hores anteriors a l'inici de l'episodi, la direcció tècnica ha emès avisos a agències implicades en les emergències, com els consorcis provincials de bombers, bombers municipals, bombers forestals, institucions i organismes com a ajuntaments.

En total, el dispositiu que pot arribar a mobilitzar-se pot aconseguir els 2.000 efectius, en funció de l'evolució de l'episodi, detalla la Generalitat en un comunicat.

De moment, fins a les dotze del migdia no s'havien produït incidents greus, encara que sí les incidències habituals en cas de pluges fortes. El telèfon d'emergències 112 havia rebut fins a aqueix moment un total de 136 telefonades relacionades amb el temporal.

Al llarg del matí, el Centre de Coordinació d'Emergències ha decretat preemergència per pluges en nivell roig en la província de Castelló, taronja en la de València i en el litoral nord d'Alacant i per tempestes i fenòmens costaners en el litoral de Castelló.

En la trobada en la seu del 112 a L'Eliana (València), a més dels representants de tots els efectius de seguretat, han participat els de Protecció Civil, Demarcació de Carreteres i Agència Estatal de Meteorologia. Al llarg de la jornada es mantindran altres reunions en funció de l'evolució del temporal.

Risc en carretera

Com a representant estatal, el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio, ha mantingut una trobada en la seu del 112 per a coordinar al costat de l'Agència d'Emergències els efectius que treballaran davant el temporal de pluges.

La situació en les carreteres és de major risc en les de la província de Castelló i en zones inundables. Per tant, el delegat ha aconsellat als ciutadans usar el vehicle només en situacions imprescindibles, consultar amb la DGT si s'ha d'efectuar un viatge i informar-se en tot moment de la situació de les vies.

Fulgencio ha recomanat així prudència als ciutadans i "sobretot, seguir les instruccions de les autoritats davant qualsevol situació de risc". Ha recordat a més que totes les forces i cossos de seguretat-Policia Nacional, Guàrdia Civil , Subsector de Trànsit i Unitat Militar d'Emergències (UME)- "estan preparades per a fer front a qualsevol situació", al mateix temps que treballen de manera coordinada davant l'episodi de pluges.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento