Comunitat Valenciana

Les Corts aproven la creació de 'Satan', un sistema d'alertes per a lluitar contra la corrupció

  • El ple de les Corts ha aprovat aquest dimecres, amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Podem, i Cs i l'abstenció del PP, la Llei d'Inspecció General de Servicis i del Sistema d'Alertes per a la prevenció de males pràctiques en l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic instrumental que crea el Sistema d'Alertes Primerenques Anticorrupció (Satan) per a detectar de forma primerenca possibles irregularitats i males pràctiques administratives en l'àmbit de la gestió de l'Administració valenciana.
Ple de les Corts d'aquest dimecres
Ple de les Corts d'aquest dimecres
FLICKR CORTS
Ple de les Corts d'aquest dimecres

Aquest sistema consisteix en un conjunt de ferramentes que possibilitaran, a partir de l'anàlisi de la informació obtinguda, l'avaluació i la identificació amb caràcter preventiu de situacions o marcs de risc per a tractar d'evitar que es puguen convertir en casos de corrupció.

La norma arreplega que el personal d'inspecció de servicis i el que ocasionalment puga col·laborar en l'exercici de la funció inspectora, guardarà secret i confidencialitat respecte de les investigacions que es duguen a terme i dels assumptes que coneguen per raó del seu lloc.

A més, es desenvoluparan reglamentàriament els mecanismes necessaris per a protegir la intimitat i privacitat de les persones que presenten denúncies o comuniquen fets amb aparença d'irregularitat. De la mateixa manera, es protegirà a aquelles persones que intervinguen en la comprovació dels fets investigats.

Per a promoure la coordinació i la col·laboració dels diferents departaments del Consell, la llei preveu la creació d'una Comissió Interdepartamental per a la Prevenció de les Irregularitats, amb l'objectiu d'establir un seguiment i control dels riscos d'irregularitats i males pràctiques en la gestió administrativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento