Comunitat Valenciana

Montiel (Podem) vol repetir com a diputat i avisa: "Llançar ara caps de llista és un error"

  • L'actual diputat i exsecretari general i exportaveu en Les Corts de Podem, Antonio Montiel, s'ha inscrit en les primàries de la formació per a formar part de la llista autonòmica per a repetir com a parlamentari, conscient que hi ha "molt treball per fer", però ha recordat que l'ordre d'eixa llista ho decidiran les bases: "Llançar ara caps de llista, fins i tot un ordre de la llista, és un error".
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
Europa Press - Archivo
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu

Així s'ha pronunciat Montiel en declaracions als mitjans després que la passada mitjanit Podem tancara el termini perquè els interessats a formar part de les llistes s'inscrigueren. Aquest dijous es faran públics i l'exdirigent de Podem calcula que hi haurà entorn de 200 inscrits. A partir d'ací, es recaptaran avals, arrancarà la campanya i es presentaran les candidatures definitives.

El secretari general, Antonio Estañ, la senadora Pilar Lima i la diputada Beatriz Gascó van tancar un acord per a donar suport a una candidatura a eixes primàries encapçalada pel catedràtic Rubén Martínez Dalmau com a candidat a la Presidència de la Generalitat, encapçalant la llista per Alacant.

Sobre este tema, Montiel ha subratllat que "en última instància l'ordre de la llista ho decidirà la gent" i "fins que no es tanque el procés de votacions no se'n va a saber qui encapçalarà cada llista". "Anticipar orde en una llista oberta com són les llistes de Podem és una mica prematur i, a més, furta a les bases la possibilitat de decidir qual és la composició i l'ordre definitiu de la llista que finalment es presenta a les eleccions", ha alertat.

Preguntat sobre si se sentiria còmode formant part d'una llista encapçalada per Martínez Dalmau, Montiel ha assegurat que se sentiria còmode en "la llista que facen les bases" i ha tornat a incidir que "això no és menú únic en el qual a la gent li diem què votar, la gent de Podem té bastant criteri". Ha admès que podria ocórrer que eixes bases li situaren com candidat però ell "en principi" no busca això.

Ha posat com a exemple d'eixe poder de la gent que "en 2015 persones com Marc Pallarés en la llista per Castelló estava molt més a baix i la gent li va pujar, va anar un èxit de les bases, va demostrar sent diputat que era una persona idònia, això va ser una sàvia decisió de les bases".

"Això pot tornar a passar i finalment la llista serà la que la gent vullga, qualsevol company que es postula sap que la decisió és de la gent, pot ser que hi haja acords interns però jo solament confie en l'últim acord, que és el de la gent quan vota", ha assenyalat.

En tot cas, ha indicat que vol tornar a ser diputat perquè "hi ha molt treball per fer" i "a més hi ha un capital acumulat d'experiència i cal combinar, oferir a les bases la possibilitat que avaluen a cadascuna de les persones que hem tingut la responsabilitat d'estar en les Corts i que les bases decidisquen".

"NO ESTIC PER GUERRES DE PODER"

"Jo estic a la disposició de les bases, ho he estat sempre, no estic per guerres ni per lluites de poder, es tracta de seguir exercint una tasca que ha sigut fins ara molt important i molt útil. Hem de seguir marcant el full de ruta del futur govern valencià", ha indicat.

Respecte al fet que Estañ no s'haja postulat, ha indicat que "cal entendre també les decisions personals". "Jo respecte tant la decisió de Fabiola Meco (ja va anunciar que no es presentaria), que em pareix una pèrdua d'una persona tremendament valuosa, com la qual puga haver pres el meu company Estañ, que no sé què aspiracions polítiques té", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento