Comunitat Valenciana

Ajuntament  i Arquebisbat plantegen canviar la festivitat de Sant Vicent Màrtir a diumenge

  • Aquesta festivitat es commemora actualment el 22 de gener.
  • Les dues institucions destaquen la cordialitat de la trobada.
Antonio Cañizares y Joan Ribó, en la reunión en el Arzobispado
Antonio Cañizares y Joan Ribó, en la reunión en el Arzobispado
AYTO
Antonio Cañizares y Joan Ribó, en la reunión en el Arzobispado

L'Ajuntament de València i l'Arquebisbat de València han expressat aquest dijous la seua predisposició a abordar el canvi de la celebració de Sant Vicent Màrtir, patró de la capital valenciana, d'entre setmana a diumenge. Si finalment s'acordara aquesta modificació aquesta festivitat, que es commemora el 22 de gener, passaria a un diumenge fix, com succeeix amb la de la Verge dels Desemparats o amb la del Corpus Christi.

Així ho han indicat en declaracions als mitjans de comunicació el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i el bisbe auxiliar de València, Arturo Ros, després de la reunió que han mantingut l'alcalde, Joan Ribó, i l'arquebisbe, Antonio Cañizares, i a la qual han assistit tots dos. La trobada, que ha tingut lloc en el Palau Arquebisbal de València, havia sigut sol·licitada pels representants municipals.

Pere Fuset ha agraït la celebració de la reunió i ha assenyalat que ha sigut una recepció "més que cordial" i "molt amable" en la qual s'ha tingut "l'oportunitat de parlar d'alguns temes d'interés en àrees que es comparteixen tant des de l'Ajuntament com des de l'Arquebisbat".

Així mateix, el regidor ha apuntat que en el cas de Sant Vicent Màrtir, passar la festivitat a diumenge podria comportar el "benefici també" de disposar d'"un dia no laborable -ha recordat que "són només dos els dies no laborables que disposa cada terme municipal"- lliure "que podria ser utilitzat en Falles o en algun altre moment que amb el calendari s'estimara oportú".

"Molta llibertat i molta confiança"

Per la seua banda, el bisbe auxiliar ha qualificat de "molt cordial" i de "molta proximitat" la reunió i ha assegurat que en ella s'ha pogut "parlar amb molta llibertat i molta confiança". En aquesta línia, ha agregat que del que es tracta és de buscar "en tots els àmbits, en la comunicació que mantenim, el bé comú".

Arturo Ros ha explicat que "la reflexió sobre la festa de Sant Vicent Màrtir" no és una qüestió que es plantege aquest dijous sinó un assumpte sobre el qual es manté "un temps de diàleg" i "de reflexió" per a veure "el que siga més oportú, sempre buscant enaltir la figura del sant i que la convocatòria siga la més ampla possible".

Com Fuset, Ros ha destacat que quan aquesta festivitat cau entre setmana hi ha gent "dels voltants de la ciutat" de València que "no es poden desplaçar" i ha afirmat que ara s'aborda la "reflexió" sobre aquest tema. "Quan ho tinguem més o menys clar i definit ho comunicaríem, com hem quedat", ha dit, alhora que ha expressat la "disposició positiva" per a "caminar junts" i "pensar què és el més convenient per a la festa del sant i també per a la ciutat".

Centre per a persones sense sostre

D'altra banda, l'edil i el bisbe auxiliar han anunciat que en la reunió s'han abordat també les "vies de col·laboració" entre l'Ajuntament i l'Arquebisbat per a traure avant una iniciativa d'aquesta última institució encaminada a oferir allotjament i menjar a persones sense sostre que viuen en el carrer.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento