Comunitat Valenciana

Economia anuncia la "imminent publicació" del Patsecova i destaca el "suport total" del Consell al xicotet comerç

  • El director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, ha anunciat que és "imminent" la publicació de la segona versió del Pla d'Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana (Patsecova), que eixirà a audiència pública, "precisament pel gran nombre d'al·legacions presentades i les modificacions que s'han introduït en el document inicial".
El director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, en imatge d'arxiu
El director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, en imatge d'arxiu
Europa Press
El director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, en imatge d'arxiu

Així ho ha manifestat Costa en un comunicat en el qual ha lamentat les "acusacions" de Confecomerç CV, els dirigents de la qual han lamentat aquest dimecres que el xicotet comerç "no existeix" per al Consell, atés que aquest sector no figura entre les 35 mesures anunciades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per a aquest últim any de legislatura, al mateix temps que han reclamat l'engegada del Patsecova de manera que establisca una "regulació" per a pal·liar la "saturació comercial" que pateix la Comunitat Valenciana.

Referent a açò, el director general de Comerç i Consum ha sostingut que "aquest Consell s'ha caracteritzat pel suport total al format del xicotet comerç".

Així mateix, ha explicat que "el Patsecova està tenint una tramitació costosa, per l'elevat volum d'al·legacions, complexitat tècnica, etc., i per la dedicació del personal de la Direcció general de Comerç a altres temes urgents i molt importants en les demandes del sector, com el pacte sobre horaris, el text refós de la llei, el reglament, o la pròpia tramitació dels convenis amb Covaco i Cecoval", integrades en Confecomerç CV.

Segons Natxo Costa, "el diàleg de la Conselleria amb el sector ha sigut constant en aquesta legislatura, i prova d'açò és la reunió que va mantindre aquest passat dilluns amb tècnics de Confecomerç".

Respecte a les al·legacions presentades per la patronal autonòmica del Comerç al Patsecova, el director general ha aclarit que "les al·legacions no es contesten, sinó que s'incorporen o no en el text". "Quan isca en breu es veurà si estan incorporades o no. I en tot cas, en Confecomerç poden sol·licitar accés a l'expedient, on es troba l'informe de les al·legacions, ja que són part interessada", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento