Comunitat Valenciana

UGT no participarà en la marxa del 9 d'Octubre per "coherència"

  • Ho han decidit per "coherència" i en entendre que "s'involucrarà en conflictes d'altres territoris".
  • La manifestació de la vesprada "és un acte al que acudir, si es considera, de manera personal".
  • L'entitat sí participarà, com altres anys, en la processó cívica que es desenvoluparà a València pel matí.
Imatge de l'inici de la processó cívica del 9 d'Octubre
Imatge de l'inici de la processó cívica del 9 d'Octubre
EUROPA PRESS - Archivo
Imatge de l'inici de la processó cívica del 9 d'Octubre

UGT-PV ha pres la decisió de no sumar-se a la manifestació vespertina i al manifest del 9 d'Octubre per "coherència" amb els seus valors i en entendre que "s'involucrarà en conflictes d'altres territoris", encara que sí participarà, com altres anys, en la processó cívica del matí, "un mateix acte que ha de servir d'unió i respecte". Per contra, ha lamentat "les deplorables i condemnables agressions" que es van produir en la marxa de 2017 per grups ultres.

La decisió arriba després que, el passat 6 de setembre, la Comissió del 9 d'Octubre analitzara els pros i contres d'integrar-se en la marxa cívica del matí i acordara "per majoria absoluta" substituir-la per la participació en la manifestació, detalla UGT-PV en un comunicat.

Posteriorment, el passat 20 de setembre -en una reunió a la qual els representants d'UGT-PV no van poder assistir- la comissió "va canviar el criteri i es va tornar a la manifestació de la vesprada", una decisió que des de la central respecten però no comparteixen.

Com a raons, recorden que "durant els 20 anys que el PP va ocupar el Palau de la Generalitat, les organitzacions socials, culturals, polítiques i sindicals d'esquerra van ser expulsades de la processó cívica". Per açò, la marxa vespertina servia de "punt de trobada on reivindicar aquells temes que ens preocupaven de l'actualitat valenciana".

"Un espai on evidenciar la defensa dels nostres senyals d'identitat basades en dos pilars bàsics: la defensa de la cultura i la de la nostra llengua". Amb aquest prisma, UGT-PV ha participat durant tots aquests anys en aquesta manifestació i en "moltes altres mobilitzacions en defensa de la nostra identitat".

Però, des de l'arribada del Botànic en 2015, "s'ha retornat a les entitats d'esquerres el dret a participar en la processó cívica per a expressar el compromís amb el poble valencià", per la qual cosa la central considera que la manifestació de la vesprada "és un acte al que acudir, si es considera, de manera personal, però no com a entitat", en recobrar el seu "espai públic" en els actes del matí.

Nacionalistes, "no independentistes"

Al marge d'aquest canvi, des d'UGT-PV creuen que "la manifestació s'involucrarà en conflictes d'altres territoris", que entenen que "tenen altres àmbits per a ser plantejats".

"En el nostre sindicat hi ha persones de totes les idees, ètnies, religions i partits; és constitucionalista i som nacionalistes en la defensa de la nostra terra, cultura i llengua, però no som independentistes", subratllen, per a definir-se com a "organització internacionalista que busca trencar les barreres i les fronteres per a donar solucions globals als problemes del XXI".

Per tot açò, entenen que "tornar a plantejar la manifestació de la vesprada amb textos com l'anterior podria donar raons a l'extrema dreta per a carregar contra les nostres organitzacions".

"D'ací la coherència d'aquesta organització sindical, que enguany compleix 130 anys, que és corresponsable directa de totes les conquestes socials de les quals gaudeix la societat valenciana actual i de totes les reivindicacions que des de la mateixa es plantegen", manifesten des d'UGT-PV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento