Comunitat Valenciana

Puig descarta pujar el pressupost de À Punt com demana la seua direcció

  • El president afirma que la radiotelevisió pública ha de “gestionar adequadament els recursos que hi ha”.
  • marco diu que és necessari “per a dinamitzar el sector audiovisual i mantenir aquesta dinamització".
Instalaciones de las instalaciones de la televisión publica valenciana À Punt
Instalaciones de las instalaciones de la televisión publica valenciana À Punt
À PUNT
Instalaciones de las instalaciones de la televisión publica valenciana À Punt

Les peticions de la directora general, Empar Marco, i del president de la Corporació, Enrique Soriano, perquè la radiotelevisió autonòmica À Punt eleve el seu pressupost des dels actuals 55 milions d'euros fins als 70 de cara al pròxim any s'han trobat amb una negativa taxativa al més alt nivell.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va descartar aquest diumenge que el pressupost del pròxim any arreplegue un augment en la partida per a À Punt i va apuntar que “en aquests moments, la qual cosa s'ha de fer és gestionar adequadament els recursos que hi ha”.

Així es va expressar el cap del Consell en declaracions oferides a la Cadena Ser referent a la compareixença en les Corts de la directora general d’À Punt, Empar Marco, que dimarts passat va demanar que la radiotelevisió pública valenciana compte amb un pressupost d'uns “69 o 70 milions” d'euros, una quantitat que supera en 15 els 55 amb què compta en l'actualitat i suposaria un increment del 27% en el seu primer any de funcionament.

“Cadascun en l'Administració ha de ser responsable amb els recursos que té. Que es desitgen més recursos en el futur? Tothom té dret a tenir unes ambicions del futur”, va assenyalar Puig, que va apel·lar a la “millora de l'eficiència i de la gestió” en la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) per a “amb aqueixos recursos, fer la millor radiotelevisió pública possible”.

Per a Puig, “hi ha molts departaments que necessiten més recursos”, alguns “fonamentals”, com “la innovació, les universitats, els serveis socials”. Així mateix, va apuntar que el que ha fet aquest govern és “reconstruir el servei de radiotelevisió pública”. “S'està fent des de l'autonomia, des de la manera que es va decidir en Les Corts, que és la màxima independència, però efectivament el marc pressupostari el fixa el govern, i el marc pressupostari està sobre la base de les prioritats fonamentals”.

Marco va afirmar en la seua compareixença parlamentària del passat dimarts que aqueix increment és necessari “per a dinamitzar el sector audiovisual i mantenir aquesta dinamització. Per a fer més producció, difusió de la llengua i més qualitat”, va dir.

“Tot costa diners, també l’externalització que es paga”

“Demane açò. Aqueixos diners és el que demanaré en el pressupost de 2019”, va insistir la responsable d’À Punt, que va assenyalar que “tot costa diners, també l’externalització que es paga”. Va agregar que “el repte és el pressupost, l'obtenció de recursos propis i la publicitat”, respecte a la qual va mostrar la necessitat d'incrementar-la.

Igualment, va manifestar que, a més de la promoció, es necessita que el senyal arribe a tothom i que la gent siga conscient que ha de sintonitzar en les seues televisions la freqüència de la nova televisió pública. D'altra banda, va apostar per “millorar” produccions, tant “en contingut com en format”.

Marco també va posar en valor l’”esforç” dut a terme per a dotar a les instal·lacions del centre de producció de Burjassot d'infraestructures i tecnologia d’”última generació”, així com la labor per a “tenir completa la graella” i per a oferir “un vertader servei públic”.

Limitació de la despesa de personal 

Una modificació legislativa impedeix a À Punt destinar més d'un terç del seu pressupost a despeses de personal. Els seus actuals dirigents justifiquen la necessitat d'augmentar el pressupost per a poder afrontar les contractacions i el cost de la plantilla.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento