Comunitat Valenciana

Puig, "favorable a l'enteniment" amb Torra però lamenta que refusara una "oportunitat d'estar amb els valencians"

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha mostrat "favorable al fet que puga haver-hi enteniment" amb el seu homòleg a Catalunya, Quim Torra, "cadascun des de la seua definició del que ha de ser el futur", però ha lamentat que aquest passat dijous, amb la seua absència en la Trobada pel Corredor Mediterrani celebrada a Barcelona, "va tindre la gran oportunitat d'estar amb els valencians i, desgraciadament, la va refusar".
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
Ximo Puig en una imatge d'arxiu
I. CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en una imatge d'arxiu

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans aquest divendres, preguntat per l'oferiment de Torra per a "veure's prompte" després que Puig haguera criticat l'absència del dirigent català en la cimera pel Corredor Mediterrani dient que "ara pareix que qui no vol saber res és el Govern de Catalunya".

Davant la disposició de Torra a reunir-se, Puig ha afirmat que és "partidari ferm del diàleg" i que "ho he demostrat per activa i per passiva", ja que quan va entrar en el Consell les relacions entre la Generalitat valenciana i la catalana "estaven pràcticament trencades", però ell va anar a Catalunya "després de més de 20 anys en els quals no havia anat cap president" autonòmic. "Ací rebérem (l'expresident de Catalunya) Puigdemont en el seu moment amb la millor voluntat", ha agregat.

"Crec fermament que l'única via és el diàleg. Desgraciadament, ahir, una representació molt important de l'empresariat i també de les organitzacions sindicals van estar a Barcelona, en una cimera a favor del Corredor Mediterrani, i Torra va tindre la gran oportunitat d'estar amb els valencians. Desgraciadament, la va refusar", ha criticat.

No obstant açò, ha subratllat que "el diàleg és l'única via" i que la seua "posició és favorable al fet que puga haver-hi enteniment", un "enteniment des de cadascun en la seua autonomia i la seua definició del que ha de ser el futur".

En aquest sentit, ha assegurat que "el futur des de la Comunitat Valenciana evidentment és un futur dins de la Constitució, però des d'una lleialtat institucional exigint una Espanya plural, diversa, en la qual el principi d'igualtat entre els ciutadans siga fonamental juntament amb la singularitat entre les nacionalitats i les regions", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento