Comunitat Valenciana

Educació celebra en Les Arts el congrés de plurilingüisme 'Litera't'

  • El seu objectiu és posar de manifest la importància i el valor del plurilingüisme dins del sistema educatiu.
  • A més de les ponències, el congrés també compta amb 12 tallers simultanis per nivells relacionats.
Cartell de la trobada
Cartell de la trobada
GVA
Cartell de la trobada

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport celebra aquest divendres i dissabte el congrés de l'àmbit del plurilingüisme 'Litera't. Aprenentatge dels llengües mitjançant de la literatura' en el Palau de Les Arts de València.

Aquesta trobada forma part del pla 2018 de la Conselleria per a la participació i formació del professorat valencià. El calendari està format per nou congressos des del passat mes de maig fins a novembre, detalla la Generalitat en un comunicat.

'Litera't' compta amb prop de 600 inscripcions i el seu objectiu és posar de manifest la importància i el valor del plurilingüisme dins del sistema educatiu, per a la formació del professorat i la millora de la competència comunicativa de l'alumnat. També pretén compartir i fomentar l'intercanvi d'experiències de bones pràctiques educatives que tenen lloc en les aules valencianes.

El programa inclou tres ponències marc que es subdivideixen en diversos tallers, que recorren totes les etapes educatives des d'Educació Infantil fins a l'ensenyament de persones adultes.

Són a càrrec de Glòria Bordons, de la Universitat de Barcelona, amb el títol 'Estratègies comunicatives a través de la poesia visual'; María José Olaziregi, de la Universitat del País Basc, 'Desmuntar prejuís amb la literatura', i Elena Ortells, de la Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, amb 'Children's Books by Canonical Authors in the EFL Classroom'.

12 tallers simultanis per nivells

El congrés també compta amb 12 tallers simultanis per nivells relacionats amb les ponències de les conferències plenàries. Estaran centrats en didàctica dels gèneres literaris en l'aula, ideologia en la literatura i representació de les múltiples identitats en la literatura.

Tota la informació sobre la trobada es pot consultar en la pàgina web de 'Mestre a casa' de la Generalitat Valenciana. Després del de plurilingüisme, els cinc congressos que li segueixen se centraran en les àrees de tecnologies de la informació i la comunicació, ensenyaments artístic-expressius, educació en ciències, tecnologia i matemàtica, formació de persones adultes i educació infantil.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento