Rodríguez, amb "ràbia" per no poder ser candidat del PSOE
Rodríguez, amb "ràbia" per no poder ser candidat del PSOE DIPUTACIÓN DE VALENCIA - Archivo

L'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha assenyalat que sent "ràbia i decepció" per la decisió del PSOE de no deixar-li concórrer a les primàries per a repetir en l'Alcaldia en 2019 i ha avisat que aquesta prohibició no li deixa una altra opció que buscar "altres fórmules" per a "seguir defenent la seua localitat".

Rodríguez, en el seu compte de Twitter, ha assenyalat que té "sensacions ambivalents" per la decisió comunicada per carta per la Secretaria d'Organització del PSOE a la direcció autonòmica, provincial i comarcal del PSPV que no podrà concórrer a les primàries després de ser suspés cautelarment de militància arran de la seua detenció en l'Operació Alqueria a la fi de juny. Des del PSPV rebutgen la decisió de Ferraz i apel·len al Codi Ètic del partit socialista.

Sobre aquest tema, ha explicat que sent "ràbia i il·lusió, dolor i esperança i decepció i suport" i que més enllà de les qüestions polítiques cal fer "una reflexió sobre si paga la pena formar part d'organitzacions que ni posen per davant les persones, que xafen el seu dret a la presumpció d'innocència sense cap escrúpol i que no respecten ni les seues pròpies normatives".

Per açò, ha avisat que "desgraciadament" el PSOE de Madrid no els deixa altra opció que "buscar fórmules" per a "seguir defenent els interessos d'Ontinyent i de la seua gent com hem fet tots aquests anys". "Gràcies a tots els que durant aquestes hores ens han transmés la seua solidaritat i afecte. Seguim endavant", acaba el seu tuit.

"Mesura injusta i arbitrària"

De la mateixa manera, l'Executiva Local del PSPV-PSOE i el Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament d'Ontinyent ha emés un comunicat en el qual manifesta el seu "rebuig i decepció" amb els òrgans de direcció del PSOE per aquesta mesura "injusta i arbitrària" que "no respecta el dret a la presumpció d'innocència i incompleix la lletra i l'esperit dels estatuts del partit".

L'executiva, que es va reunir d'urgència després de conéixer la decisió de Ferraz, ha advertit que aquesta decisió vulnera el codi ètic del PSOE, en el qual s'estableix que "no s'apartarà cap càrrec públic fins a l'obertura de juí oral".

"Ens preguntem si s'actuarà amb la mateixa vara de mesurar que amb Jorge Rodríguez amb la resta d'alcaldes, alcaldesses i càrrecs púbilcs sobre els quals pesa una imputació judicial. En cas contrari, consideraríem que el PSOE actua de manera deliberada contra Jorge Rodríguez per interessos que desconeguem", ha alertat.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que la situació creada és encara "pitjor" quan el 100% de la militància havia firmat durant aquest cap de setmana un document de suport a la candidatura de Jorge Rodríguez com a cap de llista del PSOE a Ontinyent, que anava a presentar-se juntament amb la seua acceptació com a candidat, la qual cosa "desgraciadament ha impedit aquesta mesura desproporcionada" de l'Executiva Federal del PSOE.

Per tot açò, ha anunciat que l'Executiva Local i el Grup Municipal obriran "un periode de reflexió amb l'agrupació, davant els fets ocorreguts".

Consulta aquí más noticias de València.