Comunitat Valenciana

Soriano: La selecció de personal d'À Punt es va fer per "trajectòria professional"

  • "La qüestió és si són professionals que desenvolupen la seua activitat adequadament", ha indicat.
  • Jorge Bellver ha criticat que en l'equip directiu hi haja gent "vinculada" a formacions del Govern del Botànic.
El president de la CVMC, en la seua intervenció en Corts
El president de la CVMC, en la seua intervenció en Corts
FLICKR CORTS
El president de la CVMC, en la seua intervenció en Corts

El president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, ha destacat aquest dimarts que la selecció del personal i de càrrecs directius d'À Punt, la nova radiotelevisió pública valenciana, s'ha fet atenent la seua "trajectòria professional" i veient com poden amb contribuir a comptar amb "mitjans de comunicació públics que siguen eficaços". "La qüestió és si són professionals que desenvolupen la seua activitat adequadament", ha indicat, al mateix temps que ha assenyalat que no s'ha demanat el carnet polític a ningú i que "fora del treball cadascun pot tindre les opcions polítiques que vullga".

Soriano, que ha apuntat que la proposta dels càrrecs directius la realitza la directora general de la Societat Valenciana de Mitjans de comunicació -Empar Marco- i l'aprova el Consell Rector, s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la seua compareixença en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual en les Corts Valencianes i en resposta al diputat del PP Jorge Bellver, que ha criticat que en l'equip directiu d'À Punt hi haja gent "vinculada" a formacions del Govern del Botànic com Compromís i PSPV i a altres partits com ERC.

El responsable de la CVMC ha agregat que per als nomenaments s'han seguit els "processos selectius ordinaris", amb "convocatòries públiques per a presentar currículums" i sense preguntar o tindre en compte que els professionals "pertanguen o no" a una formació política.

No obstant açò, Bellver ha censurat que "quan l'esquerra està en els mitjans de comunicació públics demostra que només és per a fer política governamental".

"Això és el que creiem que s'està fent i es veu amb el nomenament de l'equip directiu d'À Punt. Es tractava d'equilibrar pesos polítics", també "amb persones vinculades a Compromís, PSPV i ERC en segons graons", ha declarat Bellver. "És una broma que diga que no demanen carnet i que diga que no li preocupen els nomenaments que s'estan produint", ha retret a Soriano.

La diputada del PSPV Mercedes Caballero ha rebutjat les acusacions de "col·locacions" i ha dit al representant del PP que no consent que s'acuse el seu partit i uns altres "del que feien altres" en l'antiga radiotelevisió valenciana. Ha demanat proves de les acusacions i "si no, rectificacions".

Audiència

Jorge Bellver s'ha interessat, d'altra banda, pels indicadors d'audiència i ha preguntat si a més dels quals "es coneixen a través de les 'smart tv'" es tenen dades més precises i "avanços" de la firma que els ha de donar oficialment i ha preguntat a Soriano si "està content" de les xifres que es coneixen de moment i si "creu que la politització i les col·locacions" afectaran l'audiència.

Enrique Soriano, que ha indicat respecte als nivells d'audiència que "cal aspirar a tindre més", ha comentat referent a açò que en l'actualitat aquesta es troba "segmentada" entre diferents mitjans i plataformes perquè hi ha "més oferta" i ha manifestat que s'ha fixat el "termini d'un any per a veure si hem complit o no amb les expectatives d'audiència".

Igualment, ha asseverat que els índexs de les 'smart tv' no són un referent ni tenen la suficient fiabilitat i ha explicat que "en els pròxims dies s'instal·larà un equipament a Burjassot -en les dependències de la corporació i d'À Punt" per mitjà del qual, "després de les proves" necessàries es podrà, "en breu", conéixer les dades que "l'empresa Kantar Media facilitarà". Ha dit que aquestes es faran públiques.

Consell d'Informatius

D'altra banda, Soriano ha ressaltat que es troba "pendent" la creació del Consell d'Informatius, un òrgan "intern que vetlarà per la independència dels professionals de l'entitat" i "necessari". Ha exposat que no hi ha un "calendari exacte" per a la seua posada en marxa però ha confiat que "com més prompte millor quede resolt".

Jorge Bellver, que també ha preguntat pel llibre d'estil i si en ell es diu que "per a parlar de Comunitat Valenciana s'ha de parlar de territori", ha considerat que aquest consell és "l'última esperança que tenim els valencians de tindre una televisió plural, lliure i independent".

El diputat de Ciutadans Toni Subiela ha apuntat la necessitat de saber "com està la creació" d'aquest òrgan, "quan es preveu que estiga en funcionament i de quina manera". El diputat de Podem Antonio Montiel ha estimat que aquesta és "la peça clau juntament amb el Consell de Ciutadania per a garantir la independència i el control per part dels ciutadans".

Així mateix, Subiela ha preguntat de quina forma es controla el que s'està emetent quant a "tipus de producció, contingut i valors" i si s'ha contractat alguna empresa per a açò o "es fa a ull", a més de plantejar per què es produeixen sèries al cent per cent i si eixa és la fórmula per la qual s'aposta i defendre la coproducció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento