Comunitat Valenciana

Els serveis socials de València, contra els maltractaments

  • Els 11 centres municipals aplicaran el garbellat universal per a detectar casos de violència masclista.
Ajuntament de València
Ajuntament de València
Europa Press - Archivo
Ajuntament de València

Els 11 centres municipals de Serveis Socials (CMSS) de València aplicaran un programa de garbellat universal, tal com fan els centres de salut, per a detectar possibles casos de violència de gènere entre les seues usuàries.

Segons apunten fonts municipals, es tracta de fer unes preguntes clau a totes les dones majors de 16 anys que siguen ateses en qualsevol dels serveis i programes del centre durant dos mesos, d'octubre a desembre d'enguany.

Després d'aquest període, s'estudiarà com ha funcionat, s'analitzaran les dades de percentatge de dones detectades i el tipus de violència patida (física, psicològica, econòmica, sexual...), es valorarà si cal fer algun canvi i es plantejarà la seua ampliació en el temps, així com la possibilitat d'involucrar a altres serveis municipals.

“Estem col·laborant amb els centres sanitaris d'Atenció Primària amb la formació del personal sanitari i la derivació de dones que patien situacions de violència a recursos especialitzats, com el Espai Dones i Igualtat municipal o el Centre Dona 14 Hores”, explica la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

“Aquesta experiència de col·laboració i coordinació tan positiva és la que ens fa plantejar-nos la necessitat d'iniciar un projecte de garbellat universal similar a aquest en els nostres 11 CMSS de València”, afig. A més d'aquesta detecció, el programa també pretén formar als professionals dels equips dels centres en els principals indicadors de violència de gènere.

“És important donar visibilitat les situacions de violència masclista, especialment entre dones que, per la seua situació socioeconòmica, tenen menys recursos i possibilitats per a prendre consciència i triar alternatives vitals”, afirma Lozano.

Més recursos per a les dones 

El Espai Dones i Igualtat ha incorporat a una advocada per a donar assessorament de tot tipus a les usuàries del centre, que està veient ampliats els seus recursos per a atendre necessitats socials, formatives, laborals o de desenvolupament personal.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento