Puig, sobre Rodríguez, diu que els candidats no els decideixen els jutges sinó l'ètica
Puig, sobre Rodríguez, diu que els candidats no els decideixen els jutges sinó l'ètica Europa Press - Archivo

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat aquest dilluns, preguntat per la possibilitat que l'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent (València), Jorge Rodríguez, es presente com a candidat l'Alcaldia d'aquesta població amb les sigles del PSPV-PSOE després d'haver sigut suspès de militància arran de la seua detenció en l'Operació Alqueria, que "qui ho decideix no són els jutges sinó l'ètica".

Puig, també secretari general del PSPV-PSOE, s'ha pronunciat d'aquesta manera abans d'intervenir en el ple del Consell Valencià de Cultura (CVC), preguntat per la possible candidatura de Rodríguez a l'Alcaldia d'Ontinyent.

El responsable autonòmic ha comentat que "Jorge Rodríguez té les possibilitats de presentar-se en la seua agrupació" i ha dit que "en funció d'açò l'agrupació local decidirà". "En aquest moment ell té la capacitat de presentar-se i l'agrupació de proposar-lo", ha apuntat.

Així mateix, ha assenyalat que els socialistes valencians esperen que s'alce el secret de sumari de l'Operació Alqueria, "al més prompte possible", per a partir d'ací saber "què hi ha". "El que nosaltres diem amb tota claredat respecte a aquesta qüestió és que volem que al més prompte possible s'alce el secret de sumari. I a partir de que s'alce el secret de sumari sabrem què hi ha", ha exposat.

No obstant açò, Ximo Puig ha asseverat que "qui decideix la presentació o no d'un candidat en el Partit Socialista no són els jutges" sinó "l'ètica". A açò ha agregat que "si hi ha un problema ètic, al marge del que diguen els jutges, es prendran decisions" com s'han pres "en altres casos".

Consulta aquí más noticias de València.