Comunitat Valenciana

Oltra per la negativa de Cs a reformar la Llei Electoral:"Cada formació ha de veure en quina mesura manté la coherència"

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha eludit valorar la decisió de Cs de no recolzar una reforma de la Llei Electoral valenciana, encara que ha puntualitzat que "cada formació política té a veure en quina mesura manté la seua coherència i la seua sintonia amb el que s'espera d'ells".

Així ho ha indicat Oltra als mitjans de comunicació, després de la reunió del ple del Consell, després que Cs descartara recolzar una possible reforma en admetre que és "impossible" que en aquesta legislatura s'aconseguisquen les seues dos exigències: la circumscripció única i el principi d'una persona, un vot, perquè, per a açò, cal modificar l'Estatut d'Autonomia.

Sobre aquest tema, ha apuntat que el Consell "no valora ni opina" sobre les postures dels diferents grups parlamentaris i les decisions de les Corts, i ha indicat que quan es convoquen eleccions es faran "a l'empara de la ferramenta legal que hi haja" i "ací el govern té poc a dir".

Ha manifestat que la reforma d'aquesta norma és una tasca legislativa que "està molt bé" que siga exercida per les Corts i no pel govern perquè es tracta de les regles del joc que finalment determinen com és la representació a través del vot i qual serà el futur govern en funció de les majories que s'establisquen".

"Cada formació política ha de veure en quina mesura manté la seua coherència i la seua sintonia amb el que s'espera d'ells, però és una cosa que el govern no va a opinar", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento