Comunitat Valenciana

L'EMT de València gestionarà l'aparcament de la plaça de Bruges

  • Mobilitat Sostenible aposta per la gestió pública i directa, "sense intermediaris", de la nova infraestructura.
  • Serà la primera vegada que la companyia porte un pàrquing, la qual cosa ha obligat a modificar els seus estatuts.
  • La cèntrica instal·lació, al costat del Mercat Central, obrirà abans de Nadal amb 300 places i zona logística.
Estado de las obras, a finales del pasado mes de agosto, en la confluencia de la plaza Ciudad de Brujas con la avenida del Oeste.
Estado de las obras, a finales del pasado mes de agosto, en la confluencia de la plaza Ciudad de Brujas con la avenida del Oeste.
20MINUTOS.ES
Estado de las obras, a finales del pasado mes de agosto, en la confluencia de la plaza Ciudad de Brujas con la avenida del Oeste.

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) gestionarà el nou aparcament de la plaça Ciutat de Bruges, situat al costat del Mercat Central, en ple centre de València. La infraestructura, l'execució de la qual s'ha retardat més d'una dècada per problemes econòmics i burocràtics dels anteriors governs municipal i autonòmic, estarà finalitzada, segons els terminis de l'Ajuntament, al desembre, de manera que puga donar servei a compradors i comerciants de cara a les compres nadalenques.

Segons ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, el seu departament ha encarregat a la companyia d'autobusos l'explotació directa del recinte, de manera que serà la primera vegada que l'EMT s'ocupe de la gestió d'un recinte com a aquest.

Per a açò, s'ha vist obligada a escometre canvis legals, sobretot en el seu objecte social. "Aquest encàrrec és la millor opció perquè tinga la sostenibilitat i l'eficiència necessàries que requereix una infraestructura pública de mobilitat com aquesta, que ha d'ajudar a gestionar tota la mobilitat i els serveis comercials en tot l'entorn del centre històric", ha afirmat l'edil.

Gestió pública

L'EMT s'uneix d'aquesta manera al que ve fent l'empresa pública Aumsa (Actuacions Urbanes Municipals S. A.), dependent de l'àrea de Desenvolupament Urbà, que gestiona l'aparcament de la plaça de la Reina. Grezzi, de Compromís, ha justificat aquesta decisió, presa per l'àrea de Mobilitat, encara que traslladada, segons ha apuntat, als seus socis de Govern del PSPV-PSOE i València en Comú.

"La idea fonamental és gestionar el pàrquing com a servei públic, sense intermediaris i de manera més eficient", ha dit el responsable de Mobilitat, que ha afegit que el Consistori "és el soci únic de l'EMT i Aumsa" i ha destacat que "tots els ingressos" que es generen "aniran a les arques públiques". Es tracta d'un encàrrec de gestió pública, "no d'una concessió ni d'una licitació", ha remarcat Grezzi.

Les aportacions a l'EMT per a executar l'encàrrec vindran de la recaptació de l'aparcament, que en principi es preveu elevada per l'alta demanda i per la seua ubicació, tal com succeeix amb el de la plaça de la Reina.

Previsible augment de plantilla

Una vegada decidit el model de gestió, els següents passos seran afinar els detalls, com el percentatge de places que seran per a residents i per a rotació del total de 300 que tindrà l'aparcament, que a més comptarà amb una zona logística per a mercaderies del Mercat Central i d'altres comerços de la zona, places per a motos i bicicletes, i 40 punts inicials de recarrega per a vehicles elèctrics. El termini es manté per a desembre "com a màxim", de manera que puga prestar servei per a les compres de Nadal.

La nova labor que haurà de desenvolupar l'EMT comportarà, necessàriament, un increment de la seua plantilla. La companyia municipal d'autobusos haurà de planificar ara aqueixa necessitat de recursos i la forma d'assignar-los.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento