Comunitat Valenciana

Cs defén una Llei Electoral "de qualitat" i "no el pedaç del Botànic"

  • Segons Mari Carmen Sánchez, la proposta "es conforma amb la rebaixa del llistó electoral i les llistes cremallera".
  • Ciutadans ha preguntat "per què el Botànic ha descartat la circumscripció única, malgrat portar-la al programa".
Mari Carmen Sánchez
Mari Carmen Sánchez
CIUDADANOS (TWITTER) - Archivo
Mari Carmen Sánchez

La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha subratllat que la seua formació vol una llei Electoral valenciana "de qualitat, que complisca el principi d'una persona, un vot, i no el pedaç que plantegen els grups que sustenten al Consell".

En un comunicat, Sánchez ha considerat que la reforma que està damunt de la taula és "un vull i no puc" perquè "es conforma amb la rebaixa del llistó electoral i les llistes cremallera". "Estem d'acord amb que cal reformar la llei electoral i amb la rebaixa de la barrera electoral al 3 per cent, però no anem a renunciar a una reforma digna perquè el temps apressa", ha subratllat.

En aquest sentit, la portaveu parlamentària de Ciutadans ha preguntat "per què el Botànic ha descartat la circumscripció única, malgrat portar-la en el seu programa electoral" i ha recordat que "el debat sobre la llei electoral s'està duent a terme en la Comissió de Reforma de l'Estatut d'Autonomia".

"Per què han estat perdent el temps i per què han esperat per a reformar la llei electoral ara que queden uns mesos per a eleccions?", ha afirmat Sánchez, al mateix temps que ha assenyalat que "Cs està demanant des del primer moment els mateixos requisits, entre els quals es troba millorar la representativitat i augmentar la proporcionalitat".

La síndica de Cs ha qualificat d'"irresponsabilitat" que el Botànic "tire pilotes fora quan sap les peticions de Ciutadans des del primer moment" i ha considerat que "han sigut ells els que han renunciat a una nova llei electoral de qualitat". "Defenem una reforma profunda i no un pedaç per a les eleccions de 2019", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento