Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València, "satisfet" amb l'Estat en horaris comercials, però revisarà les ZGAT "si fóra necessari"

  • El regidor de Comerç de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, s'ha mostrat "satisfet" després que l'Estat haja anunciat que no recorrerà la llei valenciana d'horaris comercials davant el Tribunal Constitucional (TC), però adverteix que revisarà les zones de gran afluència turística (ZGAT) "si fóra necessari".
Carlos Galiana
Carlos Galiana
AYUNTAMIENTO VALÈNCIA
Carlos Galiana

"Hem passat d'una llibertat total a limitar-la bàsicament a la segona mitat de l'any, per la qual els treballadors de les grans distribuïdors veuen millorades les seues condicions laborals i el xicotet comerç pot prendre un respir en eixa època d'any", ha ressaltat Galiana.

No obstant açò, l'edil ha sostingut que el treball "no ha acabat" i des del consistori continuaran treballant perquè eixes condicions "puguen millorar encara més", per la qual cosa ha advertit que revisaran "si fóra necessari" les ZGAT declarades.

L'Estat ha anunciat que no recorrerà la llei valenciana d'horaris comercials davant el Constitucional, segons s'ha acordat en la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat-Generalitat Valenciana, a la qual han assistit la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marin, i el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa.

La comissió bilateral ha permès a la Generalitat "aclarir alguns punts en els quals podria haver-hi discrepància" sobre la Llei de Comerç i "tancar definitivament el conflicte sobre horaris comercials".

L'acord aconseguit preveu introduir "lleugeres modificacions de caràcter tècnic per a aclarir matisos, que no afecten l'esperit de la Llei", i que es redactaran en els pròxims dies, han apuntat en declaracions a Europa Press el director general de Comerç, Natxo Costa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento