Comunitat Valenciana

Burjassot inicia la retirada de les runes i la consolidació del mur de les Sitges caigut per les pluges

  • L'Ajuntament de Burjassot (València) ha iniciat aquest dimecres les tasques de retirada de les restes i la consolidació del mur del Pati de les Sitges, que es va afonar en la matinada d'aquest passat dimarts per les fortes pluges.
Afonament del Pati de les Sitges
Afonament del Pati de les Sitges
AYTO
Afonament del Pati de les Sitges

D'aquesta forma, els tècnics comencen amb les mesures cautelars i d'emergència que es realitzaran "en el menor temps possible", segons ha informat el consistori en un comunicat.

En concret, en aquesta primera fase es retiraran les terres i els carreus i seran emmagatzemats per si són necessaris per a la seua posterior reposició.

Entre les mesures cautelars també s'inclou la neteja d'elements inestables en el mur o el talús que està en peus, a més d'una xicoteta actuació que derivarà les possibles aigües cap a les eixides naturals del monuments mitjançant les gàrgoles laterals.

Una altra de les actuacions serà cobrir i protegir davant de la pluja el talús de terra que ha quedat a la vista després de la caiguda del mur del monument.

Paral·lelament, l'Ajuntament inicia el tràmit de redacció del projecte de reposició i consolidació del mur caigut. Una vegada redactat, serà revisat per la direcció general de Patrimoni de la Generalitat Valenciana, i després de la seua aprovació es procedirà a l'engegada de l'adjudicació de les obres.

RESPECTE "MÀXIM" A L'APARENÇA DEL MUR

Els treballs de reposició del mur es realitzaran "respectant al màxim" l'aparença històrica del mur del Pati de les Sitges. Per a açò, utilitzaran les terres, pedres i carreus en la reconstrucció de l'enllosat. Aquest treball serà "el més meticulós possible" quant a l'aspecte i materials originals del monument, subratllen des de l'Ajuntament.

Com va assenyalar l'alcalde de Burjassot, Rafa García, l'Ajuntament ha reaccionat "el més ràpidament possible" davant l'afonament. "Som conscients del valor que té el Pati de les Sitges i estem totalment segurs que en breu serà un mal somni i tornarà a lluir amb normalitat, a l'espera de la gran rehabilitació pendent del Ministeri de Foment", va manifestar.

Sota aquest prisma, el primer edil va emfatitzar: "Anem a seguir barallant pel nostre patrimoni i a seguir lluitant per aquesta rehabilitació, que és l'única cosa que en aquests moments ha de ser important".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento