Comunitat Valenciana

Fulgencio es compromet a "accelerar" la resposta del Govern a les reivindicacions dels bombers forestals

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
Concentració bombers forestals davant Delegació de Govern
Concentració bombers forestals davant Delegació de Govern
EUROPA PRESS
Concentració bombers forestals davant Delegació de Govern

Bombers forestals s'han concentrat aquest dimecres, durant la seua sisena jornada de vaga indefinida, davant la seu de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana per a sol·licitar al seu titular, Juan Carlos Fulgencio, que "intercedisca" davant el Ministeri d'Hisenda perquè "afluixe la corda" i firme els acords d'adequació salarial a les noves funcions, -que suposen un increment del 30% de les retribucions-, la segona activitat per a majors de 60 anys i l'increment salarial de l'1% pendent des de 2017.

El delegat ha rebut als representants del Comité de Vaga que li han entregat dos cartes dirigides a la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, i al president del Govern, Pedro Sánchez, en les quals es qüestiona l'"incompliment dels pactes" i l'"inexplicable bloqueig" dels acords. Fulgencio ha arreplegat les missives i, segons els representants sindicals, s'ha compromès a "accelerar" els tràmits i donar-los una resposta "en un o dos dies", ja siga en un sentit o en un altre.

Fulgencio ha avisat que es tracta d'una situació "complexa" de transvasament de personal i dotació pressupostària prèvia que "no és fàcil d'encaixar", encara que ha dit entendre la "impaciència" dels bombers forestals "per un problema que porta temps" però que el nou Govern d'Espanya ha "heretat des de fa molt poc" i "s'estan fent tots els esforços", ha puntualitzat.

Des dels sindicats diuen que "només queda la firma final de la ministra" encara que assenyalen que Fulgencio els ha dit que "hi ha informes que encara estan per fer", ha comentat el secretari general de Bombers Forestals en CCOO-PV, Antonio Criado. En tot cas, no entén l'"entossudiment (de Montero) a l'hora de complir els acords" que els ha costat dos anys tancar, una vegada complits "tots" els tràmits que els havia exigit l'Executiu central.

Criado ha expressat el "malestar i insatisfacció creixent" del col·lectiu pel tracte rebut, malgrat les "innombrables mostres de bona voluntat". "Nosaltres complim amb tots els requisits, assumim les funcions sense cobrar-les -des del passat 1 de gener-, acceptem les clàusules suspensives que van sol·licitar i malgrat l'aprovació del Reglament, el compliment del previst en Llei de Pressupostos i el retard de la vaga una setmana, el Ministeri de Fent no compleix", ha puntualitzat.

El manteniment del bloqueig resulta "injustificable" per a Criado: "Estem parlant de dignificar les condicions d'un servici fonamental, de retribuir mínimament a professionals en precari que arrisquen la integritat personal per 1.000 euros i que han donat mostres de major responsabilitat de l'exigible".

A partir d'ara, quan Fulgencio cride Presidència i al Ministeri d'Hisenda i obtinguen informació sobre el que "està passant allà dalt podrem saber què mesures prendre", ha apuntat Criado, qui confia que "en un parell de dies que tot estiga arreglat".

Per la seua banda, el secretari general del Sindicat de Policies i Bombers (SPPLB), Toni Aroca, ha destacat que la vaga indefinida que viu hui la seua sisena jornada, està sent un "èxit" malgrat els servicis mínims que oscil·len entre el 50% i fins i tot el 80%. No obstant açò, ha admès que no volen haver d'estar un mes de vaga i espera que el delegat del Govern puga donar un "impuls" a la firma dels acords per part de la ministra.

A més ha anunciat que de no resoldre's la situació han sol·licitat una nova concentració per al divendres 28 de setembre davant el Palau de la Generalitat, que començarà les 10.00 hores.

També el portaveu del servici de Bombers Forestals, Donís Montesinos, ha valorat l'"esforç titànic" dels bombers forestals per a suportar una "actitud combativa malgrat la precarietat econòmica i davant d'aquesta injustícia que està cometent el Govern".

Segons ha relatat, "el Govern valencià ha fet un nou projecte de servici de bombers forestals autonòmic, per a millorar el servici, dotat de pressupost, ha fet un Reglament de Bombers Forestals per a ser més eficients, que arreplega funcions que estem fent des de gener i tenim el respatler de tots els grups polítics valencians però el Govern a Madrid ha bloquejat l'adequació salarial a les noves funcions".

COACCIONS ALS TREBALLADORS

Durant la concentració davant la seu de la Delegació del Govern, que ha arrancat a les 10.00 hores amb pancartes de 'Bombers en vaga' i 'Bombers forestals en lluita', també s'han denunciat els "intents de boicotejar la vaga mitjançant coaccions a treballadors per a cobrir els llocs dels qui s'estan acollint el seu dret a parar per a defendre la dignificació laboral i un servici de prevenció i extinció de qualitat i en condicions", segons ha informat CCOO PV en un comunicat.

Des del Comité de Vaga, contínua el document, s'exigeix el "desbloqueig dels acords que ha enquistat el conflicte, per a dignificar un servici estratègic i assegurar la prevenció i extinció d'incendis forestals".

UNITS PODEM INSTA A RESOLDRE "AL MÉS PROMPTE POSSIBLE"

Mentrestant, en el Congrés dels Diputats, la diputada per València del grup parlamentari Units Podem-En Comú Podem-En Marea, Àngela Ballester, ha registrat diverses preguntes en les quals reclama al Ministeri d'Hisenda que respecte els acords salarials aconseguits entre la Generalitat i els Bombers Forestals i li demana que "resolga aquest tema al més prompte possible".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento