Comunitat Valenciana

La FEHV, AIDIMME i Creu Roja, 'Premis Turisme Comunitat Valenciana'

  • També han sigut premiats enguany Benidorm Film Office, l'Ajuntament de Xàbia i Civis Hotels.
  • Es lliuraran el 27 de setembre en el marc dels actes organitzats amb motiu del Dia Mundial del Turisme.
  • A la convocatòria s’han presentat un total de 49 candidatures sumant les distintes categories.
Vistas de la reserva marina desde la torre del faro del Cap de Sant Antoni
Vistas de la reserva marina desde la torre del faro del Cap de Sant Antoni
CEDIDA - Archivo
Vistas de la reserva marina desde la torre del faro del Cap de Sant Antoni

La Federació Empresarial d'Hostaleria de València (FEHV), l'Institut Metalmecànic (AIDIMME), Creu Roja, Benidorm Film Office, Xàbia i Civis Hotels han sigut reconeguts amb els 'Premis Turisme' de la Comunitat Valenciana en la seua edició de 2017, segons ha donat a conèixer aquest dimecres el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en cadascuna de les modalitats convocades.

Segons ha avançat Colomer, la resolució eixirà publicada aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). El titular de Turisme ha destacat el "gran acolliment" d'aquesta edició dels premis, als quals s'han presentat un total de 49 candidatures, de les quals sis han sigut les guardones.

L'objectiu és reconèixer a persones, entitats i institucions que durant l'any hagen destacat per la seua labor a favor del turisme a la Comunitat. Els premis, que tenen caràcter exclusivament honorífic, es lliuraran en el Veles e Vents el 27 de setembre, en el marc dels actes organitzats per la Generalitat amb motiu del Dia Mundial del Turisme.

Colomer ha agraït a totes aquelles persones, entitats i institucions que han presentat la seua candidatura, als qui ha animat a "continuar inserint aquests valors en la revitalització i renovació de les destinacions turístiques".

Per a Colomer, "que cada vegada més empreses i persones valencianes treballen en pro de la recerca, la innovació, la promoció, l'accessibilitat i l'ètica en el sector, mostra que els nous valors que des del Govern valencià estem impulsant van calant en el nostre turisme".

El secretari autonòmic ha recordat que en aquesta nova convocatòria es contemplaven cinc modalitats diferents, dues categories menys que en l'edició anterior, ja que es va voler "reajustar el nombre i les denominacions dels premis, unificant diverses modalitats".

"Desestacionalització" de l’activitat

"Des de Turisme Comunitat Valenciana hem volgut distingir als projectes amb una clara aposta per la singularitat i per la seua contribució a la desestacionalització de l'activitat turística", ha assenyalat, un enfocament coincideix amb les noves estratègies implantades per aquest departament, com la posada en marxa del Pla de Desestacionalització o el programa #Creaturisme, pel qual s'impulsa la creació de producte turístic "especialitzat, segmentat i de base experiencial".

En l'edició de 2017, el guardó a la trajectòria turística ha recaigut en la Federació Empresarial d'Hostaleria de València. A aquesta modalitat aspiraven un total d'11 candidatures que es caracteritzaven per impulsar iniciatives empresarials de dinamització de productes i destinacions turístiques valencians.

El Premi a la recerca i innovació turística ha sigut concedit a l'Institut Tecnològic Metalmecànic, Fusta, Moble, Embalatge i Afins (AIDIMME), d'un total de cinc candidatures. Aquesta modalitat s'atorga a qui haja desenvolupat projectes de base innovadora que comporten un increment de la competitivitat del sector turístic de la Comunitat Valenciana.

El reconeixement a la promoció i comunicació turística, a la qual optaven 15 aspirants, s'ha atorgat ex aequo a dues entitats per haver obtingut la mateixa puntuació: Creu Roja Comunitat Valenciana i Benidorm Film Office, distingides per les seues campanyes de comunicació "noves" i per desenvolupar iniciatives que han suposat una "millora clara del posicionament en els mercats amb un increment del flux turístic".

Turisme sostenible i turisme inclusiu

L'Ajuntament de Xàbia ha sigut un altre dels premiats, en la modalitat de 'turisme sostenible' per les seues actuacions dirigides a augmentar la sensibilització a la contribució d'aquest tipus de turisme. En aquesta modalitat havien un total de 14 candidatures.

Finalment, la cadena d'Hotels CIVIS, en concret, l'Hotel Luz de Castelló, ha sigut el guardonat en aquesta edició en la modalitat de turisme inclusiu i responsable, d'entre els quatre aspirants presentats. Aquesta modalitat premia la millora de l'accessibilitat i adaptació de l'oferta a turistes amb limitacions, amb plurideficiències, d'edat avançada, amb lesions temporals o turistes que transporten cotxes de bebé o altres elements que dificulten la seua mobilitat.

A més, aquesta edició de 'Premis de Turisme 2017' ha atorgat un esment, especial a títol pòstum, a Roc Gregori i a Diego López, "per la seua important contribució al sector turístic valencià al llarg de la seua dilatada trajectòria professional, tant des de l'àmbit de la gestió pública del turisme com de la recerca i generació de coneixement acadèmic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento