Comunitat Valenciana

Sanitat adjudica a Eresa, Vivo Diagnóstico i Gestión Hospidos el concurs de ressonància per 27,3 milions

  • La Conselleria de Sanitat ha adjudicat els cinc lots del concurs per a l'adjudicació d'estudis de diagnòstics per ressonàncies magnètiques a les firmes Eresa, Vivo Diagnóstico i Gestión Hospidos per 27,3 milions. El pressupost base de licitació era de 15,8 milions, segons figura en la resolució publicada en la plataforma de contractacions de l'Estat.
Ressonància magnètica
Ressonància magnètica
INFOSALUS - Archivo
Ressonància magnètica

Els lots 1, 2 i 3 tindran una durada de sis mesos mentre que la durada dels lots 4 i 5 serà de dos anys. En concret, Eresa s'ha adjudicat tres dels lots, l'1, de Vinaròs (Castelló) per 305.525,84 euros; el lot 3, Marina Baixa (Alacant), per 499.278 euros; i el lot 4, província de València, per 12,9 milions.

Per la seua banda, Vivo Diagnóstico s'ha quedat amb el lot 2, Requena (València) per 133.781 euros, i Gestión Hospidos el lot 5, la província d'Alacant, per 1,9 milions.

La directora general d'Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, va comunicar el 4 de setembre que incorria en una de les causes d'abstenció per a participar en el concurs en mantindre "una amistat íntima" amb el gerent d'una de les empreses proposades com a adjudicatàries per la mesa de contractacions en diversos lots, segons figura en l'acord de la sotssecretària de la conselleria inclòs en l'expedient de la resolució del concurs.

Per açò, l'endemà, la sotssecretària, Isabel Castelló, va resoldre aprovar l'abstenció de Pla i suplir les seues funcions en matèria de contractació administrativa tal com marca el règim de suplències.

El concurs de ressonàncies magnètiques va ser paralitzat pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals el passat 6 d'abril en relació als lots de les províncies d'Alacant i València després del recurs presentat per IMED i posteriorment, després d'un recurs d'Eresa, la suspensió va afectar a més els tres restants -l'1, 2 i 3-, amb el que es va paralitzar el conjunt complet. No obstant açò, les dos firmes van retirar els recursos el passat mes de juny amb el que aquesta suspensió va quedar sense efecte.

CONCURS

El ple del Consell va aprovar el passat mes de març traure aquest concurs per a cobrir el període de transició, durant els pròxims dos anys, fins que s'integre totalment aquest servici en la gestió pública ja que el pròxim 30 de setembre finalitza el contracte que fa 10 anys es va adjudicar a Erescanner Salud en 16 de departaments de salut de la Comunitat.

D'aquesta manera, durant aquest termini, es vol adaptar progressivament al sistema públic al nou model amb aquest contracte, que permetrà "cobrir les necessitats assistencials que sorgisquen com a suport temporal a equips departamentals, avaria o qualsevol circumstància que així ho aconselle", segons aquest acord.

El Consell va decidir no renovar el contracte vigent i assumir, com a recursos propis, els 20 equips de ressonància magnètica instal·lats en els hospitals públics, que actualment són propietat de l'adjudicatària. La internalització d'aquesta prestació es veurà a més reforçada per l'adquisició de nou equips més, que se sumaran als 20 actuals.

D'ells, set, els de Vinaròs, Requena, Arnau de Vilanova, Sant Joan, el Centre d'especialitats de Torrent, i el General de València (dos), es finançaran a través del conveni amb la Fundació Amancio Ortega mentre que els dos restants, en el departament de la Marina Baixa i Doctor Peset de València, seran finançats per la pròpia Conselleria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento