Comunitat Valenciana

El PSPV diu que la causa de Vivenda es declara complexa al no haver arribat certificats demanats al Govern de Rajoy

  • El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha explicat aquest dijous que la declaració com a causa complexa de la causa oberta per les presumptes irregularitats en el contracte de publicitat concedit en 2008 pel Ministeri de Vivenda a l'empresa Crespo Gomar, l'agència de comunicació que va facturar servicis al PSPV, es deu al fet que es van demanar uns certificats a l'anterior govern de Mariano Rajoy que "no han arribat" i en arribar als sis mesos d'instrucció s'ha hagut de donar aquest pas.
Manolo Mata en imatge d'arxiu
Manolo Mata en imatge d'arxiu
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES - Archivo
Manolo Mata en imatge d'arxiu

"El PP va fer una llei raríssima per a poder-se carregar tots els casos de corrupció que només dóna sis mesos per a la instrucció", ha explicat el socialista, que ha agregat que l'única alternativa al no arribar aquests certificats era declarar la causa complexa perquè la instrucció siga de 18 mesos.

Així mateix, ha recordat que la causa sobre el contracte de publicitat del Ministeri de Sanitat a Crespo Gomar ja ha sigut arxivada en un altre jutjat de Madrid, i en ella "hi havia alguna militant del PSPV", però en aquest cas de Vivenda no coneixen "ningú, ni són del PSPV". "Està imputada una sotssecretària de Cospedal", ha indicat, però "no hi ha ningú del PSPV", ha reiterat.

Mata s'ha pronunciat així en declaracions als mitjans a Les Corts després de conéixer-se que la titular del Jutjat d'Instrucció número 24 de Madrid, Mercedes Pérez Barrios, ha declarat complexa la causa oberta per eixe contracte de publicitat concedit en 2008 pel Ministeri de Vivenda a Crespo Gomar, acordant ampliar la instrucció fins a 18 mesos més.

Es tracta d'una causa en la qual es troba investigat part de l'equip de l'exministra Beatriz Corredor, com qui fóra cap de Gabinet, Nicolás Mateos; la cap de premsa, Eva Cuesta i l'exsubsecretari del Ministeri i expresident de l'Entitat Pública Empresarial de Sòl (Sepes), Marcos Vaquer. També estan imputats l'advocada de l'Estat Irene Domínguez-Alcahud -destinada en el Ministeri de Vivenda durant l'etapa de Corredor- i Alberto Crespo Gomar, fill de l'ex-tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Gandia i responsable de l'agència de comunicació.

La jutgessa els investiga la presumpta comissió dels presumptes delictes de prevaricació i/o malversació de fons públics en l'adjudicació de la campanya de difusió del Pla de Vivenda 2009-2012 per l'import 126.208 euros i conforme a l'article 324 de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LECrim), la Fiscalia va sol·licitar el passat 6 d'agost que la causa es declarara complexa i, per tant, s'ampliara el termini d'instrucció un màxim de 18 mesos més.

La jutgessa va obrir aquesta investigació després que el Jutjat d'Instrucció número 21 de València s'inhibira al seu favor pels presumptes delictes de malversació i prevaricació.

Paral·lelament, un altre jutjat madrileny va incoar diligències per un altre concurs de publicitat adjudicat a Crespo Gomar per part del Ministeri de Sanitat en 2008 pel valor de 184.138 euros -en la qual es va investigar Etelvina Andreu, directora general de Consum en 2008 i un any abans havia sigut candidata a l'Alcaldia d'Alacant-, que finalment es va arxivar a principis de juliol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento