El servei nocturn de Metrovalencia serà fins a les 2.30 hores i estarà subvencionat per l'ATMV
El servei nocturn de Metrovalencia serà fins a les 2.30 hores i estarà subvencionat per l'ATMV GVA - Archivo

El servei nocturn de Metrovalencia en els caps de setmana i festius -anunciat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el Debat de Política General- contempla fins a les 2.30 hores de la nit i se subvencionarà amb una part dels nous recursos de l'Autoritat de Transport Metropolità.

Així ho ha precisat la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori que ha destacat que l'engegada d'aquesta mesura a la fi d'any donarà servei als 1,8 milions d'habitants de l'àrea metropolitana.

Per a la titular d'Obres Públiques, Maria José Salvador, "aquest servei pioner és un pas molt important perquè el transport públic es convertisca en una alternativa real al vehicle privat i contribuïsca a la consecució dels objectius de mobilitat que persegueix el Consell".

Amb la creació de l'Autoritat de Transport Metropolità de València s'ha obert un "nou escenari per a poder potenciar el transport públic i, per primera vegada, València i la seua àrea metropolitana va a comptar amb metre els caps de setmana a la nit responent una demanda dels usuaris i es demostra la clara aposta del Consell per avançar en el transport metropolità", ha ressaltat Salvador.

La consellera ha valorat que "a més de cobrir les necessitats dels usuaris quant a l'oci nocturn, l'ampliació de l'horari en caps de setmana permetrà oferir una connexió amb l'aeroport de València als últims vols del dia i oferir una alternativa de viatge a treballadors amb horaris de nit".

El nou servei es finançarà a càrrec de la partida de 10 milions d'euros que l'Executiu central ha destinat a l'ATMV, després de les contínues reivindicacions tant del Consell com dels municipis afectats perquè Foment subvencione el transport públic de l'àrea metropolitana de València igual que ho fa en altres ciutats espanyoles.

Salvador ha recordat que "potenciar la mobilitat sostenible per a aconseguir ciutats més segures, accessibles i saludables és un dels objectius prioritaris del Consell" i per a aconseguir-ho, "des de la Conselleria som conscients que és necessari fomentar i facilitar el transport públic", ha conclòs.

Per la seua banda, en el Comité d'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s'han quedat "estupefactes" davant l'anunci d'ampliar el servei de metro, en un moment en el qual segons han recordat "falta plantilla".

En aquest sentit, el delegat d'UGT, Antonio Soler, ha manifestat en declaracions a Europa Press que els pareix "perfecte" tot el que siga ampliar el servei als usuaris però ha admès que no entenen aquest anunci quan en el "dia a dia" manquen dels mínims necessaris.

Per a aquest dijous tenen prevista una reunió amb la direcció de FGV en la qual esperen que els puguen aclarir "la lletra xiqueta" del servici nocturn de metro, per la qual cosa esperaran aquesta trobada per a valorar l'anunci de Puig.

Consulta aquí más noticias de València.