Comunitat Valenciana

Una empresa de la UMH crearà bessons digitals d'objectes amb hologrames i realitat augmentada

  • Crear bessons digitals o 'digital twins' a partir de la fotometria és l'objectiu de l'empresa IE Innovation, la nova empresa del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, dirigida per Jesús Manzanera. És a dir, representar objectes mitjançant hologrames o integrats en sistemes de realitat augmentada, que es comporten exactament igual que els objectes originals. Els hologrames es podran visualitzar i enviar online i en temps real a altres usuaris, que podran editar-los o manipular-los mitjançant gestos.
L'Empresa IE Innovation Del Parc Científic UMH
L'Empresa IE Innovation Del Parc Científic UMH
UMH
L'Empresa IE Innovation Del Parc Científic UMH

Segons els impulsors d'aquesta empresa, els desenvolupaments tecnològics avancen cada vegada més de pressa i permeten realitzar tasques i oferir serveis que, fins a fa uns anys, solament eren possibles en les pel·lícules de ciència ficció. És el cas de la representació d'objectes a través d'holografies o realitat augmentada que es retransmeten en temps real. No obstant açò, aquesta tecnologia està cada vegada més a prop gràcies a empreses com IE Innovation.

El director de la companyia, Jesús Manzanera, ha assenyalat, en un comunicat, que "els bessons digitals podran transmetre's per internet a qualsevol part del món, on podran fins i tot interactuar amb els objectes". Les holografies, construïdes a partir del Big Data o sensors, seran capaços d'emmagatzemar milers de dades d'informació, que serviran per a analitzar el comportament de les representacions i realitzar millores evolutives a través d'intel·ligència artificial.

Aquestes representacions virtuals podrien emprar-se en múltiples àmbits com a museus, moda o productes de consum. "Aquest procés podria incorporar-se i optimitzar qualsevol sistema de fabricació i producció o canviar el món de l'oci tal com ho coneixem. La tecnologia que estem dissenyant permetria estalviar costos en el desenvolupament de béns manufacturats i en els controls de qualitat, ja que ofereix a les empreses la possibilitat d'analitzar de forma virtual els seus productes abans de produir-los", assenyala l'investigador.

Segons el responsable d'IE Innovation, s'estima que en 2020 les empreses que utilitzen aquesta tecnologia podran reduir els seus costos anuals en un 10% aproximadament.

A més, Manzanera ha destacat la innovació d'aquesta tecnologia, ja que no existeix res paregut en el mercat actualment: "els digital twins són molt recents, algunes companyies energètiques o tecnològiques els utilitzen, però encara no han arribat a desenvolupar un producte final".

FINANÇAMENT EUROPEU

Aquest projecte, que compta amb finançament europeu, es realitza en col·laboració amb la companyia RealSpace del Parc Científic de la Universitat de Liverpool (el Regne Unit). També, amb el suport dels laboratoris d'enginyeria britànics LJMU FabLab i LJMU Engineering, on es construeixen els components físics. Per la seua banda, IE Innovation s'encarrega des d'Espanya del desenvolupament d'algunes àrees del projecte com la construcció de les estructures per a la digitalització de persones i la programació d'algoritmes, així com la integració del programari i objectes més grans.

Amb la incorporació de IE Innovation, el Parc Científic de la UMH compte ja amb prop de 80 companyies que desenvolupen productes i servicis innovadors per a diversos sectors com l'agroalimentación i la biotecnologia, la informàtica i les telecomunicacions, la medicina i la salut, l'enginyeria o el medi ambient.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento