Comunitat Valenciana

Un jutjat de València resoldrà la demanda de paternitat contra Julio Iglesias i rebutja que es jutge a Madrid

  • El Jutjat de Primera Instància número 13 de València s'ha declarat competent per a resoldre la demanda de paternitat presentada per un valencià contra Julio Iglesias i ha rebutjat d'aquesta manera el recurs pel qual el cantant pretenia que la causa fóra traslladada a Madrid en al·legar, entre altres motius, que allí tenia el seu últim domicili a Espanya.
El cantante español Julio Iglesias durante un concierto.
El cantante español Julio Iglesias durante un concierto.
EUROPA PRESS - Archivo
El cantante español Julio Iglesias durante un concierto.

Així consta en una interlocutòria del titular d'aquest jutjat valencià, datat divendres passat 7 de setembre i contra el qual no cap recurs, en el qual s'oposa al recurs presentat per la defensa de Julio Iglesias i dóna la raó al demandant de la paternitat, el valencià Javier Sánchez, i al ministeri fiscal, que s'havia posicionat també en contra del trasllat del procés.

El jutge explica en la interlocutòria que la demanda es dirigeix contra el propi Julio Iglesias i contra el qual ha exercit com a pare del demandant i que figura com a tal en el Registre Civil, el marit de la mare biològica de Javier Sánchez, en vistes a impugnar eixe reconeixement.

Segons han explicat fonts del procés a Europa Press, tots dos -el suposat pare biològic, Julio Iglesias, i el pare registrat-, figuren com codemandats a causa que el valencià que reclama ser reconegut com a fill del cantant "no pot tindre dos pares", per la qual cosa perquè es reconega la paternitat del cantant també s'impugna la paternitat del pare registrat.

El magistrat assenyala que el pare registrat té el seu domicili a València, per la qual cosa, en dirigir la demanda contra ell, la causa va recaure en el jutjat valencià i és en aquest on ha de seguir-se el procediment.

En un escrit del passat 24 de juliol, la fiscal d'aquest procés va argumentar que el jutjat valencià és el competent "en tindre el codemandat el seu domicili en aquesta localitat i ser el triat pel demandant per a presentar la demanda".

ADN AMB RESTES DEL FEM

Javier Sánchez, de 41 anys i representat per l'advocat Fernando Osuna, va presentar una demanda de filiació contra Julio Iglesias el mes de setembre del passat any després que una prova d'ADN particular -amb restes extretes del fem- li atribuïra al cantant la paternitat en un 99 per cent.

Sánchez va ser reconegut en 1992 per un jutjat de València com a fill del cantant. No obstant açò, posteriorment l'Audiència provincial, en una sentència ratificada pel Suprem, va revocar eixa declaració en entendre que el fet que Julio Iglesias no s'haguera sotmès a la prova de paternitat no era motiu suficient per a declarar eixa paternitat.

"FALTA EL RESPATLER JUDICIAL"

Ara, el lletrat del demandant, Fernando Osuna, sosté que el seu representat "genèticament ja té la seguretat que és fill del cantant" i "ara li falta el respatler judicial", segons ha expressat en un comunicat d'aquest dilluns.

A més, critica que "s'està comprovant que el cantant està retardant aquest cas tot el que pot". "Primer per negar-se a arreplegar la demanda -que es va dirigir al domicili d'Ojén, a Màlaga-, ara amb la competència dels tribunals", lamenta. "No és admissible que científicament siga fill de Julio Iglesias i judicialment no ho siga", denuncia l'advocat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento