La Generalitat llançarà una "targeta cultural" que bonificarà l'adquisició de productes culturals
La Generalitat llançarà una "targeta cultural" que bonificarà l'adquisició de productes culturals DIPUTACIÓN DE VALENCIA - Archivo

Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la seua intervenció en el Debat de Política General a Les Corts, en el qual ha dedicat un apartat a la cultura, que ha començat recordant a la compositora Matilde Salvador en el centenari del seu naixement.

Puig ha indicat que en la cultura estan "les ferramentes que ajuden a construir un model compartit de bona societat" i ha recordat algunes mesures engegades pel Consell del Botànic com la residència per a la producció cultural a Alacant, el pla incentiu del patrimoni artístic valencià o l'acord per a obrir el Caixafòrum a València.

També ha destacat que a l'octubre obrirà les seues portes la subseu de l'IVAM a Alcoi, el primer museu de la Generalitat en la província d'Alacant.

El president ha volgut reservar l'últim anunci a l'àmbit cultural i ha explicat que amb eixa targeta cultural es donarà "visibilitat al sector" i es facilitarà l'accés de tot el món als servicis i productes culturals de la Comunitat".

"En la cultura tenim les armes per a interceptar les fosques ideologies que amenacen Europa i protegir la nostra democràcia", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.