Comunitat Valenciana

La UCV investirà doctor honoris causa a títol pòstum a Adolfo Suárez, "el gran home de la concòrdia i de la unitat"

  • El rector de la Universitat Catòlica de València, José Manuel Pagás, i el cardenal arquebisbe de València i gran canceller d'aquesta institució acadèmica, Antonio Cañizares, han anunciat aquest dimarts que l'UCV investirà, el pròxim 15 d'octubre, 'doctor honoris causa' a títol pòstum a l'expresident del Govern espanyol Adolfo Suárez González.
Imatge d'Adolfo Suárez
Imatge d'Adolfo Suárez
EUROPA PRESS - Archivo
Imatge d'Adolfo Suárez

Així ho han avançat durant l'obertura del nou curs acadèmic, en un acte en el qual han destacat la figura del que fóra cap de l'Executiu entre 1976 i 1981, en la Constitució Espanyola, un document que va ser "fruit del treball d'homes i dones que durant Transició van sacrificar interessos personals i polítics en favor d'un text que ens ha permès gaudir del major temps de pau de la nostra història", ha ressaltat Pagás.

El cardenal Cañizares ha assenyalat que es tracta d'un "merescut homenatge" a una persona que "tant va fer per les universitats catòliques". "En el fons, si existeixen hui universitats catòliques és per Adolfo Suárez i eixe deute devem pagar-ho", ha assegurat.

"UN PASSAT CRUEL QUE ES VOL RESSUSCITAR"

A més, ha ressaltat que Suárez "va ser el gran home de la concòrdia i de la unitat i això en aquests moments en els quals la concòrdia es trenca, quan una memòria que no porta memòria de futur i és un passat cruel que es vol ressuscitar... No, per ací no", ha advertit. Segons el cardenal, "Adolfo Suárez no va anar per ací, els homes de la Transició no van anar per ací. Va ser un home de concòrdia i de llibertat".

Així ha apostat per "la concòrdia, la llibertat, la unitat, l'esperança de tots i per a tots" i ha puntualitzat que "Adolfo Suárez no era un home de partit, era un home d'Espanya i per a tots els ciutadans espanyols, era per a tots, em consta", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento