Comunitat Valenciana

Puig veu positiu l'"espai de trobada" que Sánchez està "propiciant" a Catalunya

  • VALÈNCIA, 3 (EUROPA PRESS)
Ximo Puig en una entrevista amb Europa Press
Ximo Puig en una entrevista amb Europa Press
EUROPA PRESS
Ximo Puig en una entrevista amb Europa Press

El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, considera "positiu" l'"espai de trobada" que, en la seua opinió, el president del Govern, Pedro Sánchez, està "propiciant" a Catalunya. A més, ha sostingut que "cal arriscar, però al mateix temps defendre l'estat de dret".

Així s'ha pronunciat davant els mitjans el president valencià, en ser preguntat per les declaracions de Pedro Sánchez aquest dilluns en la Cadena Ser, on ha defès la celebració d'un "referèndum" a Catalunya per l'autogovern, no per la independència, al mateix temps que ha assegurat que el que està en joc hui en aquesta comunitat autònoma "no és la independència, sinó la convivència".

Puig ha assenyalat que "s'estan obrint, amb gran dificultat, passos cap a buscar una solució" i, encara que ha admès que "encara estem lluny", ha assegurat que "el que no es podia era mantindre l'immobilisme". "Cal arriscar, però al mateix temps defendre l'estat de dret. L'estat de dret ha de prevaler, però és evident que ací hi ha un conflicte polític que ha de tindre una solució política", ha agregat.

Així mateix, ha argumentat que els partits polítics haurien de tindre "un alt sentit de la responsabilitat" perquè, ha continuat, "intentar enfrontar als ciutadans és l'últim que ha de fer un dirigent polític". "Es tracta d'intentar no posicionar-se per a no generar major tensió, sinó intentar entre tots superar eixa tensió i que les fractures enormes que existeixen en la societat civil a Catalunya es puguen anar suturant, i també les que existeixen amb la resta d'Espanya", ha apuntat.

En aquesta línia, ha afirmat que "el neopopulisme o el populisme, o les actituds radicals, la qual cosa intenten és moure els pitjors sentiments de les persones" i això, ha considerat, "pot donar vots" però "és tan irresponsable i tan absolutament menyspreable que per a mi el que siga un espai de trobada com el qual està propiciant el president del Govern em pareix positiu", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento