Comunitat Valenciana

Un 'Otelo' actualitzat arriba aquest divendres a Sagunt a Escena

  • Les noves tecnologies aplicades a l'àmbit de l'escena tenen una gran importància en aquesta versió.
  • El festival conclourà el 2 de setembre amb la representació d’Èdip de Sòfocles.
Representación de Otelo
Representación de Otelo
GVA
Representación de Otelo

La companyia Clásicos Contemporáneos presenta aquest divendres a Sagunt a Escena una actualitzada versió del 'Otelo' de William Shakespeare amb direcció de Julio Fraga i un repartiment compost per Chete Lera, Josu Eguskiza, F.M. Poika, Paco Luna, Juan Luis Corrientes, Tatiana Sánchez Garland, Estrella Corrientes i Paz de Alarcón.

Es tracta d'una adaptació del clàssic amb criteris propis en la qual la companyia ha reduït el nombre d'actors i personatges. Les noves tecnologies aplicades a l'àmbit de l'escena tenen una gran importància en aquesta versió de 'Otelo', en la qual es combinen la paraula i l'acció dramàtica amb la imatge, l'espai sonor i el silenci. L'escenografia, creada per Juan Ruesga, es basa en el món mediterrani.

'Otelo' és un dels grans drames de William Shakespeare. Un general moro al servei de Venècia, aconsegueix l'amor i la mà de Desdémona, una noble veneciana. Yago, despitat perquè Otelo ha nomenat com el seu lloctinent a Casio i no a ell, trama la seua venjança.

Davant un atac dels turcs, Otelo és enviat a Xipre i viatja amb la seua dona, Yago, Casio, Rodrigo, pretendent enamorat de Desdémona, i Emilia, esposa de Yago. Entre tot un seguit d’intrigues, finalment Otelo és presa dels dubtes, es convenç que la seua esposa li és infidel i l'assassina. Una vegada s'adona del seu error, Otelo se suïcida, mentre Yago, que ha matat a la seua pròpia esposa per revelar el seu pla, cau en mans de la justícia.

El següent espectacle del festival, que serà l'última representació en el Teatre Romà, tindrà lloc el diumenge 2 de setembre i serà 'Èdip' de Sòfocles, en una producció del TeatreRomea de Barcelona dirigida per Oriol Broggi.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento