Comunitat Valenciana

Compromís admet "malestar" després del sí del Consell en el CPFF

  • Diuen que no suposa un avanç "substancial" perquè esperaven una aposta per la revisió del finançament.
  • "No estava pactat en el Botànic", assegura Juan Ponce, portaveu adjunt en Les Corts.
Juan Ponce en Les Corts
Juan Ponce en Les Corts
COMPROMÍS
Juan Ponce en Les Corts

El portaveu adjunt de Compromís en Les Corts, Juan Ponce, ha admés l'existència d'un "malestar" en el si de la formació després d'assabentar-se "en temps real" del vot a favor de la Generalitat a l'objectiu de dèficit en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), un sí que "no estava pactat" en el Botànic".

"No s'entén, ja que la posició de força del poble valencià estava a mantenir aqueixa abstenció -com en la reunió de juliol- i solament canviar-la amb una millora substancial en el tracte" als valencians, que "ha sigut molt negatiu durant les últimes dècades" i que aquesta legislatura "de moment no s'entrelluca que vaja a millorar", ha dit en declaracions als mitjans.

Al seu judici, l'acord que va permetre aqueix vot a favor a canvi de mesures que suposaran 850 milions d'euros addicionals per a la Comunitat, no suposa un avanç "substancial" perquè esperaven una aposta "ferma" per la revisió del sistema de finançament i el repartiment d'inversions i no ha sigut així.

Mateixes aportacions que a altres comunitats

Les noves aportacions a la Comunitat, ha indicat, "són les mateixes que s'ofereixen a altres comunitats, com un avançament en l'IVA, el sostre d'endeutament i açò no suposa cap solució al problema valencià", mentre que l'assumpció de 350 milions del deute de la Marina, ha indicat que estan "una mica defraudats" perquè hauria de condonar-se aqueix deute al cent per cent.

"L'acord no pal·lia la situació històrica d’infrafinançament i infrainversió, no són uns diners extra per als valencians, és permetre augmentar la capacitat d'endeutament, avançar un IVA que ens tocava i en La Marina ni tan sols es condona al cent per cent el deute, com ha passat en altres ciutats. És un altre greuge als valencians, no podem estar contents", ha incidit Ponce.

Segons ha dit, els diputats de la coalició en el Congrés van a seguir treballant en la mateixa línia que fins a hui i van a ser "coherents" quan es vote aqueix objectiu de dèficit. "Si no hi ha canvis substancials, no hi ha cap motiu per a canviar aqueixa posició de vot", ha afirmat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento