Comunitat Valenciana

Prop de 15.000 persones ja s'han banyat en els punts accessibles de Creu Roja

  • Suposa un augment d'usuaris respecte a l'estiu passat, en el qual es va atendre a 10.532 persones.
  • L'objectiu és afavorir que tota la ciutadania puga gaudir de les platges durant les seues vacances.
Servicio de baño adaptado en València
Servicio de baño adaptado en València
CRUZ ROJA
Servicio de baño adaptado en València

Un total de 14.955 persones han pogut banyar-se en el que va d'estiu en els 28 punts accessibles que Creu Roja té en les platges de la Comunitat Valenciana, on s'ofereix un servei de bany adaptat amb l'ajuda del personal de l'organització. Aquesta xifra suposa un augment d'usuaris respecte a l'estiu passat, en el qual es van atendre en total a 10.532 persones.

Gràcies a aquest servei moltes persones majors o amb diversitat funcional poden gaudir d'un bany segur en el mar, amb l'ajuda de personal, cadires amfíbies, crosses i jupetí salvavides.

Creu Roja gestiona un total de 28 punts accessibles, cinc d'ells amb l'Ajuntament de València en les platges de la Malvarrosa, El Cabanyal, Pinedo, El Saler i Perellonet. La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat, Mónica Oltra; l'alcalde de València, Joan Ribó, i el vicepresident de Creu Roja a la Comunitat, Francisco Galvañ, han assistit a una demostració del servei de bany adaptat.

"La presència de Creu Roja en platges ens permet exercir el nostre compromís amb les persones més vulnerables, en aquest cas amb mobilitat reduïda, facilitant-los el bany en el mar", ha assenyalat el vicepresident de l'organització a la Comunitat Valenciana.

En la ciutat de València Cruz Roja compta amb una plantilla de 16 professionals que ja ha atès a 4.661 persones, sent les platges del Cabanyal i la Malvarrosa les que concentren major demanda (3.067 i 1.123 serveis, respectivament).

El mateix dret a vacances

Joan Ribó ha expressat "la satisfacció, des de l'Ajuntament de València, que totes les persones puguen aprofitar i gaudir d'una cosa tan normal com anar a la platja a l'estiu i banyar-se en el mar" perquè "totes les persones tenim el mateix dret a les vacances i a anar a la platja, per sobre de qualsevol altra consideració".

La campanya d'assistència al bany va arrancar el passat 11 de juny i es prolongarà fins a les primeres setmanes de setembre. L'objectiu és afavorir que tota la ciutadania puga gaudir de les platges de la ciutat.

La vicepresidenta ha destacat que la Comunitat disposa aquest estiu de 85 punts de platges accessibles per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda situats en 46 municipis costaners de la Comunitat, amb el que es cobreix el 80% del litoral.

Doble vulnerabilitat

"Gaudir és també una part important de la vida i per això l'objectiu d'aquests punts accessibles és atendre les necessitats dels col·lectius amb diversitat funcional no solament en el període quotidià, de setembre a juny, sinó també en l'època de vacances", ha ressaltat Oltra.

En aquest sentit, ha assenyalat que amb aquesta xarxa de punts accessibles en les platges de la Comunitat, i en concret a València, "es cobreixen dos tipus de vulnerabilitat: d'una banda, la provocada per la discapacitat i, per un altre, també la vulnerabilitat econòmica d'aquelles persones de l'àrea metropolitana que no poden anar de vacances i acudeixen a les platges de la ciutat".

"Volem fer que la gent amb diversitat funcional gaudisca de les vacances amb normalitat, com la resta de la societat", ha dit, i ha destacat que en 2018 la Generalitat ha obert quatre nous punts: a Alacant, Xixes, Santa Pola i Torrevella.

"Benefici humà"

Després de felicitar a Creu Roja pel treball "encomiable que realitzen en la gestió d'aquest servei, ja que es tracta d'una entitat sense ànim de lucre en la qual, a més, es combina la labor dels treballadors de l'entitat amb la de les persones voluntàries", ha assenyalat que en els últims tres anys la seua conselleria ha destinat a aquesta iniciativa 316.640 euros per a finançar el manteniment de l'equipament en 41 platges i l'adaptació d'altres tres noves, un esforç econòmic que "no és important en comparació del benefici humà que aconseguim".

A més, per a afavorir l'accés a la platja per part del col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda, la Generalitat ha renovat més de 10 quilòmetres de passarel·les, per un import global proper als 600.000 euros.

Segons les dades facilitades pels municipis amb punts de platja accessibles, anualment més de 55.000 persones amb discapacitat o mobilitat reduïda poden gaudir de les platges.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento