L'Ajuntament de València distribueix 15.000 bosses de tela en comerços
L'Ajuntament de València distribueix 15.000 bosses de tela en comerços AYUNTAMIENTO DE VALENCIA

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria de Comerç, ha distribuït un total de 15.000 borses de cotó entre 1.292 comerços de la ciutat, amb l'objectiu de visibilitzar el comerç de barri i proximitat.

La iniciativa, que va sorgir d'una reunió fa tres anys amb la Comissió Tècnica d'Associacions del Consell Local de Comerç, ha permés el repartiment d'aquestes bosses de tela entre les diferents associacions de comerciants de la ciutat dels barris d’Orriols, Malvarrosa, Patraix, Benimàmet, Ciutat Vella, Benimaclet, Cabanyal, Russafa i Benicalap.

El regidor delegat de Comerç, Carlos Galiana, ha assenyalat que és el tercer any que l'Ajuntament inicia aquesta iniciativa després de l’"èxit" de les dues campanyes anteriors, on es van repartir borses de ràfia en la primera edició, i borses de cartó reciclat en la segona. "Enguany hem volgut canviar i hem fet les borses de cotó, però continuant amb la mateixa idea, és a dir, fomentar l'ús de materials respectuosos amb el medi ambient", ha destacat.

"El disseny de les borses és una barretja entre elements clàssics dels comerços, com són les etiquetes dels productes, però representades amb un tipus de grafia i colors moderns", ha explicat l'edil, qui ha apuntat que els "detalls" de les etiquetes permetran "jugar" amb el verb etiquetar amb una finalitat "clara", "que els ciutadans etiqueten en xarxes socials als barris o els establiments on fan les seues compres".

Suport al xicotet comerç

L'edil ha assenyalat que és una "prioritat" per al govern ajudar al xicotet comerç de la ciutat, "tal com diu el lema de la campanya 'El xicotet comerç de València és futur'", que ha sigut dissenyada per Estudi Menta.

"Amb les bosses de tela aconseguim dues coses. D'una banda, fer més visible el comerç de proximitat, i d'una altra, contribuïm al fet que la ciutadania reduïsca el consum de bosses de plàstic", ha ressaltat Galiana.

Consulta aquí más noticias de València.