La defensa de Zaplana recorrerà la quarta negativa a la seua excarceració
La defensa de Zaplana recorrerà la quarta negativa a la seua excarceració Europa Press

La defensa de l'exministre de Treball i expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, recorrerà davant l'Audiència Provincial la negativa de la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 8 de València a deixar-li en llibertat o arrest domiciliari, tal com va sol·licitar la setmana passada. El recurs es basarà en el "risc vital" en el qual es troba l’excap del Consell, segons ha informat la seua defensa.

L'advocat d'Eduardo Zaplana acudeix a aquest òrgan sol·licitant "empara", després de les quatre negatives del Jutjat d'Instrucció, i "atenent al greu risc per a la vida del pacient", ja que es tracta d’"una qüestió purament humanitària".

Zaplana es troba a la presó provisional, comunicada i sense fiança des del passat 24 de maig després de ser detingut en la 'Operació Erial' per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

La petició d'excarceració denegada per la instructora es va realitzar fa una setmana després de conèixer el tercer informe mèdic que alerta de la "deterioració acusada de l'estat general" del pacient, i que assenyala que la probabilitat "de presentar una infecció greu amb risc vital en els pròxims tres mesos és propera al 100%".

Informe basat en "opinions i/o informes de premsa"

Aquest informe, que va ser enviat a la jutge al costat de la sol·licitud de la defensa, el va elaborar el doctor Guillermo Sanz, cap de Secció d'Hematologia Clínica i de la Unitat de Trasplantament Hematopoiètic de l'Hospital La Fe de València, després de la revisió que va realitzar al pacient dimarts passat.

No obstant açò, la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 8 de València considera que l'informe mèdic està basat en "opinions i/o informes de premsa" i, per açò, segons explica la defensa, no ha volgut tenir en compte el criteri professional del facultatiu.

El doctor Sanz, que és el metge que va realitzar el trasplantament de medul·la en el seu moment a l'expresident, assenyalava en l'informe que "un retard d'hores en el seu diagnòstic i tractament adequat comprometria seriosament la seua vida" i afegia que "pel que sembla les actualitzacions de tractament no s'efectuen de forma immediata a causa de les manques de personal facultatiu del centre" de Picassent.

Consulta aquí más noticias de València.