Comunitat Valenciana

El foc de Llutxent calcina més de mil hectàrees

  • Tot apunta al fet que el seu origen va ser un raig, segons José María Ángel.
  • A la nit l'absència de vent i la humitat registrada han afavorit les tasques d'extinció.
  • Un total de 21 mitjans aeris estan treballant en la zona des de les 7.10 hores.
Incendios de Llutxent
Incendios de Llutxent
UME
Incendios de Llutxent

L'incendi forestal declarat aquest dilluns en el terme valencià de Llutxent ha afectat ja a més de mil hectàrees i tot apunta al fet que el seu origen va ser un raig, segons ha apuntat el director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat, José María Ángel.

Sobre aquest tema, ha explicat que aquest dilluns a la vesprada es va treballar en condicions "terribles" pel vent i les altes temperatures mentre que a la nit l'absència de vent i la humitat registrada han afavorit les tasques d'extinció.

No obstant açò, ha assenyalat que els treballs s'estan veient complicats per l'orografia de la zona, ja que alguns punts són "inaccessibles" per als mitjans terrestres, per la qual cosa el foc ha de combatre's per via aèria. Així, un total de 21 mitjans aeris estan treballant en la zona des de les 7.10 hores.

D'altra banda, ha comentat que el desallotjament de les 2.500 persones de la zona de la Drova i les urbanitzacions de Montesol i Montepino es va decretar sobre les 19 hores d'aquest dilluns de forma preventiva perquè es poguera dur a terme de forma escalonada i "ben ordenada".

Col·laboració dels municipis

Sobre aquest tema, ha destacat la col·laboració dels municipis afectats. En qualsevol cas, ha assenyalat que es tracta una zona d'urbanitzacions on la població afectada passa l'estiu però que hi ha poques primeres residències.

A les 10 hores d'aquest dimarts està prevista una nova reunió de coordinació (Cecopi) entre els diferents organismes que intervenen en l'extinció i els representants dels municipis afectats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento