El jutge arxiva la causa oberta contra Ribó per no facilitar l'expedient de l'enquesta fallera a un assessor del PP
El jutge arxiva la causa oberta contra Ribó per no facilitar l'expedient de l'enquesta fallera a un assessor del PP EUROPA PRESS - Archivo

El jutge així ho ha exposat en aquesta resolució després de la petició del sobreseïment de les actuacions per part del fiscal del cas aquest dimecres. Aquesta decisió es produeix després de la declaració en qualitat d'investigat -per presumptes delictes de prevaricació i impediment de l'exercici dels drets cívics- de l'alcalde de València, que va defendre el passat el passat 25 de juny que la denúncia que va presentar un assessor del PP --que es troba investigat pel presumpte blanqueig de diners en el cas Taula, segons va recordar- tenia la "clara voluntat política" d'"intentar demostrar davant la societat alguna cosa impossible, que tots som iguals".

Ribó va sostindre eixe dia que "en el màxim dels casos" el que s'investiga en aquesta causa és "una cosa del món administratiu" perquè la negativa inicial a facilitar la documentació que sol·licitava el grup 'popular' va ser "una qüestió basada jurídicament en un informe del secretari de l'Ajuntament. Per açò, va asseverar que "en cap moment" s'ha plantejat dimitir.

A més, va destacar que els actuals secretaris del consistori, els qui són "els responsables de donar validesa jurídica a les decisions de l'alcalde i els regidors" són "els mateixos que estaven quan governava el PP". "Es pot haver equivocat el secretari? Jo crec que no, sincerament", va raonar.

També va assenyalar que es va retardar donar la informació sol·licitada pel grup 'popular' perquè "el reglament preveu que en alguns casos es pot retardar quan per exemple no està acabat un expedient" i va explicar que en aquest cas es va fer així "per a facilitar la defensa davant una denúncia de Protecció de Dades". "És una cosa prevista pel reglament del ple i perfectament avalada per l'informe del secretari", va argumentar.

VERSIÓ DEL PP

Aquest jutjat va obrir diligències i va citar el primer edil a declarar després d'una denúncia de l'assessor del PP Luis Salom per negar a l'oposició la informació que li sol·licitava, en concret, per no facilitar-li l'expedient de l'enquesta sobre les Falles. Es van personar com a acusacions tant l'assessor municipal, com els regidors del PP en l'Ajuntament de València i del partit a nivell autonòmic.

El mateix dia de la compareixença de Ribó en els jutjats, l'advocat del PPCV, Jorge Carbó, va explicar davant els mitjans que demanarien noves diligències i que prestara declaració tant el secretari del consistori com el regidor delegat perquè "l'alcalde diu que no té cap informació". El jutge va rebutjar la declaració de l'edil Pere Fuset, però sí va citar el secretari de l'Ajuntament, que va corroborar la versió de Ribó.

El lletrat va criticar en eixe moment que "no hi ha cap justificació perquè es retarde l'accés a un expedient electrònic", del que "només cal facilitar les claus d'accés".

La investigació va arrancar amb la denúncia interposada per un assessor del grup 'popular' en el consistori contra l'alcalde per negar-li l'expedient administratiu relatiu a l'enquesta sobre la percepció social del col·lectiu faller realitzada en 2017.

Consulta aquí más noticias de València.