Comunitat Valenciana

Zones verdes i 5 edificis per a la Fe de Campanar

  • L'estudi d'Ignacio Carbonell guanya el concurs d'idees per al nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch.
  • Les demolicions de l'antic hospital aniran en paral·lel a la construcció dels nous centres sanitaris en la parcel·la.
Las zonas verdes serán una parte importante del futuro complejo sanitario.
Las zonas verdes serán una parte importante del futuro complejo sanitario.
20MINUTOS.ES
Las zonas verdes serán una parte importante del futuro complejo sanitario.

El futur Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch, que ocuparà la superfície de l'antic Hospital La Fe, comença a albirar-se, almenys en forma de maqueta. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va desvetlar ahir el guanyador del concurs d'idees convocat per al desenvolupament urbanístic de l'enclavament, que seguirà tenint usos sanitaris, centrats principalment en l'atenció de proximitat als veïns del barri i en la cronicitat i la salut mental.

El despatx d'arquitectes d'Ignacio Carbonell Cantí ha sigut el vencedor del concurs, la qual cosa implica que rebrà 100.000 euros a compte del pagament de la redacció del projecte, valorada en 400.000 euros. A més, s'ha premiat amb 25.000 euros a les propostes de Santatecla Arquitectos SLP- Diego Carratalá i Lourdes García Sogoy & Asociados Arquitectura, Urbanismo e Infraestructuras S.L.P en quedar com a finalistes en segon i tercer lloc respectivament.

El guanyador tindrà un termini de tres mesos des que es ferm el contracte per a redactar el pla especial. Una vegada aprovat per l'Ajuntament, començaran les licitacions. Està previst que la primera fase siga la construcció de l'hospital de llarga estada i, a partir d'ací, s'executaran les altres fases previstes.

El jardí “és un element més de la pròpia teràpia”

Segons va explicar el propi Carbonell, el seu projecte tracta de “poder ordenar totes les necessitats sanitàries que estaven en el programa en un entorn acompanyat d'un gran espai públic enjardinat que el fa més atractiu”. De fet, el jardí “és un element més de la pròpia teràpia. Té una vocació de ser integrador de les edificacions en el barri, amb una escala molt proporcionada i amb un plantejament de poder-se executar amb temps, amb diverses fases, però amb una visió global del conjunt per a poder adaptar-se a les necessitats i a les dotacions pressupostàries de cada moment”, va relatar.

En aquesta línia, l'espai verd aconsegueix un 70% de la superfície total d'ocupació. “El projecte cal entendre’l com una edificació sanitària al voltant d'un gran espai verd. El concepte utilitza l'espai públic com un parc per a tot el barri de Campanar i com articulador dels diferents edificis”, va detallar Carbonell. El projecte contempla cinc edificis nous de diferent importància.

El més destacat és l'hospital de crònics i de llarga estada. “És nou perquè va en la línia del desenvolupament de la medicina actual, que dóna prioritat a aquests equipaments. D'alguna manera, no substituirà en nombres a l'antiga Fe, però en importància i equipament sí”, va afirmar el guanyador del concurs d'idees.

L'aparcament està previst en una fase final per a 1.000 places, al principi seran 300. Sanitat va optar per traure del concurs d'idees una sèrie d'edificis que executarà directament en la part recaient a l'avinguda de Campanar, en zones com l'aparcament. Es tracta del centre de salut Campanar II, que tindrà servei d'urgències les 24 hores i oferirà cobertura als barris de Campanar, Tendetes i El Calvari. També alçarà un centre d'especialitats d'alta resolució que inclourà radiologia, TAC, ressonància magnètica i cirurgia major ambulatòria.

D'hospital a atenció integral

El projecte engloba totes les infraestructures que s'inclouran en el complex: un hospital de crònics i llarga estada, un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada de pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l'atenció de trastorns mentals, un centre d'estudis en salut i gènere, una escola de salut, una casa del pacient i l'ampliació de l'aparcament subterrani.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento