Comunitat Valenciana

Intersindical critica que Vaersa prohibisca als vigilants forestals dir bon dia o bona nit per ràdio

  • Intersindical ha criticat aquest dimecres que l'empresa pública Vaersa, dependent de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, haja prohibit als vigilants de prevenció d'incendis forestals que usen "fórmules de cortesia" com bon dia, bona vesprada, bona nit o fins demà en les seues comunicacions per emissora.
Treballadors de Vaersa
Treballadors de Vaersa
Vaersa
Treballadors de Vaersa

El sindicat ha explicat, en un comunicat, que aquesta firma, Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus, ha remès un document al personal del Pla de Vigilància que fa ús d'emissora per a traslladar-li la prohibició d'usar aquestes expressions en les seues converses per ràdio. El sindicat ha afirmat que aquesta és una instrucció "d'obligat compliment".

L'empresa assenyala en aquest escrit que "les comunicacions per emissora han de ser clares, curtes i concises", per la qual cosa indica que en elles "s'evitaran comentaris aliens al servici" i "no relacionats amb la situació que ocupa per al moment" i "afegitons innecessaris que no aporten cap informació".

L'equip de coordinació de Vaersa assenyala en aquest document que "en totes les comunicacions s'utilitzaran de manera correcta les paraules 'canvie' per a donar pas a l'altre o altres interlocutors i 'talle' per a indicar la finalització de la comunicació". Així, ressalta que "queda prohibit per norma general l'ús d'afegitons" com "bon dia", "bon profit", "bona vesprada", "bona nit" o "fins demà".

Així mateix, l'empresa sosté que "amb la finalitat d'evitar la saturació en les comunicacions no es traslladarà la preemergència per emissora", atés que "actualment la preemergència arriba a tots els recursos per diversos canals i és fàcilment consultable". A més, adverteix de l'existència de protocols de comunicació que cal repassar i posar en pràctica de manera rutinària".

Intersindical ha explicat que "la fórmula habitual" que els treballadors empren per a començar el servici és "bon dia, unitat x comença servici" i "rebut, unitat x, bon servici". En aquest sentit, ha exposat que "és costum en tots els cossos desitjar-se un bon servici i iniciar les converses amb bon dia" o "bona vesprada".

El sindicat ha lamentat que als responsables de Vaersa no els preocupen "les múltiples manques del servici", que s'oferisca una "formació pràcticament inexistent" o "la burocràcia que ofega" els empleats. Referent a açò, ha destacat que "un peó vigilant ha de fitxar la seua entrada en servici per tres vies diferents per a començar a treballar i manejar huit contrasenyes diferents".

"AMBIENT LABORAL MOLT ENRARIT"

"En un clima de crispació constant, amb inestabilitat laboral, mobilitzacions anunciades i constants retallades de drets com és el tractar de retallar vacances o assumptes propis per als peons, mai per als caps, entenem aquest orde absurd, com una espurna més que pot prendre un ambient laboral ja molt enrarit", ha subratllat Intersindical.

"L'excusa que aquests afegitons de cortesia, que tots agraïm rebre, entorpeixen les comunicacions, no les creu qualsevol persona amb sentit comú que llija aquestes línies", ha agregat el sindicat, que ha censurat que a Vaersa "li vé molt malament que els treballadors es tracten amb correcció entre ells" i que creen "un clima laboral més grat i humà" sense "descurar" el seu "molt vocacional treball".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento