Comunitat Valenciana

Llista d'espera i talent jove, objectius enguany del Consell

  • El Govern valencià treballarà el pròxim semestre en un acord per a atallar la demora quirúrgica.
Reunión del Consell en el Seminari de Govern de verano de 2018
Reunión del Consell en el Seminari de Govern de verano de 2018
GVA
Reunión del Consell en el Seminari de Govern de verano de 2018

Un fòrum internacional de regions i municipis europeus i de la ribera del Mediterrani per a una política migratòria alternativa, un acord del Consell sobre les llistes d'espera en Sanitat i un programa d'ajudes per a la incorporació de talent jove a l'administració són alguns dels 50 compromisos que el Consell ha plantejat per al segon semestre d'enguany en el seu Seminari d’Estiu, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Biar i Castalla (Alacant).

A més, les dades i la informació són protagonistes de molts dels 50 objectius, que va detallar aquest diumenge la vicepresidenta Mónica Oltra en una roda de premsa posterior a la reunió que van mantenir tots els consellers. De fet, un dels objectius de la Conselleria d'Economia és la posada en marxa del Pla Valencià d’Estadística, mentre que Hisenda proposa la finalització i publicació de l'inventari de béns i immobles de la Generalitat.

Per departaments, en Presidència es projecten actuacions en les àrees de Turisme, Administració Local i Prevenció de les Emergències. De fet, es planteja un programa de viabilitat financera per als municipis amb problemes per a mantenir els seus serveis públics per deute o dèficit, i un procediment per a prevenir ciberatacs.

En l'àmbit turístic, es preveu la creació de l'oficina de Destinacions i Platges intel·ligents, la celebració de la setmana de la Comunitat Valenciana a Brussel·les i Madrid, i una xarxa de cultura gastronòmica mediterrània.

A més del fòrum sobre les migracions, des d'Igualtat i Polítiques Inclusives es posa com a objectiu donar un impuls a la formació i qualificació personal de les i els qui cuiden a altres persones en situació de dependència en l'àmbit familiar. Un altre dels objectius és iniciar un pla de difusió dels drets de famílies nombroses i monoparentals.

La consellera que s'estrenava en aquest Seminari, la titular de Sanitat, Ana Barceló, s'ha proposat afrontar en els pròxims mesos un dels punts que més polèmica alça en el seu departament: les llistes d'espera quirúrgiques, per al que es treballarà en un acord del Consell.

Així mateix, es regularà la propaganda i promoció de productes i serveis sanitaris; es realitzarà un informe sobre desigualtats en l'àmbit de la salut i es posaran en marxa el portal MedicamenTIC i una estratègia sobre oncologia pediàtrica per a posar en comú les pràctiques en tots els centres hospitalaris.

Promoció de la FP en Educació 

La promoció de la Formació Professional (FP) centra l'actuació en matèria educativa de la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà. D'aquesta forma, es realitzarà un pla de foment de la FP com a “motor d'innovació” i es preveu un acte al desembre sobre aquesta qüestió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento