Comunitat Valenciana

La Film Symphony tria València per a iniciar la seua setena gira nacional

  • La formació oferirà el "major homenatge" al compositor John Williams amb les seues obres més emblemàtiques.
  • El recorregut inclourà més de quatre hores de música en directe dividides en dos programes diferents.
El compositor John Williams, sobre el escenario
El compositor John Williams, sobre el escenario
FSO
El compositor John Williams, sobre el escenario

La Film Symphony Orchestra (FSO) arrancarà la seua setena gira nacional a casa, a València, amb el "major homenatge" dedicat al llorejat compositor John Williams i a les seues 30 icòniques bandes sonores, cinc d'elles guanyadores de l'Oscar i 22 nominades. Per primera vegada, la banda arribarà a Portugal en el seu calendari 2018-2019, amb concerts a Lisboa i Porto.

En el seu retorn "amb magnificència" a la seua terra natal, la FSO actuarà en dos recitals en el Palau de la Música de València, el dissabte 22 de setembre i el dijous 1 de novembre, amb entrades ja a la venda, avança la formació en un comunicat.

Aquesta orquestra simfònica, capdavantera a Espanya en música cinematogràfica, recorrerà en el 'FSO Tour 2018/19: Especial John Williams' més de 30 ciutats, on oferirà més de 60 actuacions. En l'agenda se sumen noves ciutats com Jerez, Lleida, Gijón, Logronyo i Albacete, entre unes altres. Com a novetat, a més de les parades a Portugal, el recorregut inclourà més de quatre hores de música en directe dividides en dos programes diferents.

Homenatge a Williams

Enguany, la Film Symphony també torna al seu origen i al seu "primer amor", John Williams. El compositor que va fer que mig món s'enamorara de les bandes sonores va ser el protagonista de la seua primera gira, un homenatge senzill que ara la FSO reprèn set anys després "amb molta més força", interpretant un programa doble que abastarà gran part de les seues composicions més brillants.

Fidel a Williams i a la seua essència, l'agrupació ha mantingut "viva la flama" durant aquests anys, en incloure els seus temes en totes les gires, a més de dedicar-li concerts especials com el qual van oferir en l'estrena de 'JurassicbWorld: el regne caigut', cedint la batuta a J.A. Baiona, o la mini-gira 'La Música de les Galàxies' que incloïa la millor música de 'Star Wars'.

A partir de setembre, la Film Symphony donarà el tret d'eixida a la seua gira "més ambiciosa fins al moment". Fins a maig, tots els concerts estaran dedicats íntegrament al també director d'orquestra nord-americana, guanyador de cinc Oscar i nominat al mig centenar d'ocasions.

De Star Wars a les Olimpíades 

En la seua gira, la FSO rendirà "el major tribut a Espanya fins a hui al compositor John Williams, amb música mai interpretada en el nostre país". Sota la batuta de Constantino Martínez-Orts, interpretarà més de 30 bandes sonores, entre elles les cinc oscaritzades i 22 nominades, amb temes icònics de 'Star Wars: Els últims Jedi', 'Memòries d'una Geisha', 'JFK', 'El Patriota', 'Jurassic Park', 'Harry Potter' i 'La Llista de Schindler'.

Com a mostra del seu "amor incondicional" per la música de Williams, la majoria de les actuacions oferiran un 'doblet' de la gira de la Film Symphony, per la qual cosa les ciutats podran gaudir del primer o el segon en funció de les dates. En conjunt, les dues propostes sumen quatre hores de música que cristal·litzen l'obra del nord-americà.

Altres composicions

Més enllà del cinema, tocarà altres peces musicals com 'Olympic Fanfare and Theme', creada específicament per a la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Los Angeles 1984 i convertida en l'himne de les Olimpíades de la cadena nord-americana NBC; 'Summon the Heroes', escrita en commemoració del centenari dels Jocs Olímpics moderns, els de Atlanta de 1996, o 'The Mission', tema compost per a les obertures dels informatius de la NBC.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento