Comunitat Valenciana

Divalterra aprova la destitució dels seus cogerents i del secretari

  • El consell d'administració ha abordat també qüestions relatives al funcionament diari de l'empresa.
  • La dissolució de Divalterra anunciada no se'n va a dur a terme "ni demà, ni la setmana que vé ni aquest estiu".
Un agent de Policia en la seu de Divalterra després de les detencions en 'Alquer
Un agent de Policia en la seu de Divalterra després de les detencions en 'Alquer
Europa Press
Un agent de Policia en la seu de Divalterra després de les detencions en 'Alquer

El consell d'administració de l'empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València, ha aprovat aquest dijous la destitució dels seus dos cogerents, Agustina Brines -que va ser nomenada per Compromís- i Xavier Simó -designat pel PSPV-, i del secretari d'aquest òrgan, Jorge Cuerda, després de la seua detenció i posterior posada en llibertat amb càrrecs en l'operació 'Alqueria', que investiga presumptes irregularitats en la contractació de personal directiu de la citada entitat.

La reunió, convocada de forma extraordinària i urgent, ha tingut lloc en la corporació provincial després del ple extraordinari celebrat en ella per a donar compte de la renúncia de Jorge Rodríguez com a president de la institució i com a diputat provincial pel PSPV després d'haver sigut detingut també en l'operació 'Alqueria'.

A més d'aquests cessaments, el consell d'administració, amb un ordre del dia de 39 punts, ha abordat qüestions relatives al funcionament diari de Divalterra, entre elles, la contractació d'especialistes de brigades forestals per a la cobertura de vacants en brigades forestals mitjançant la borsa de treball constituïda a aquest efecte, així com la seua formació inicial. Açò permetrà cobrir llocs vacants, substitució de baixes i excedències.

Abans del consell d'administració de Divalterra, la vicepresidenta primera de la Diputació de València, ara presidenta en funcions de la corporació, Maria Josep Amigó, ha explicat que s'han tramitat assumptes de "gestió ordinària que de normal gestionaven els gerents" que han sigut cessats, com compres de material o pagament de nòmines.

"Tancament ordenat"

"Hi ha moltes coses que cal solucionar per a poder continuar el funcionament normal de l'empresa", ha indicat. Després d'açò, Amigó ha destacat que açò demostra que a pesar d'haver anunciat aquesta setmana, des de l'equip de govern de la Diputació que conformen PSPV, Compromís, EU i València en Comú el "tancament ordenat" de Divalterra aquesta dissolució no se'n va a dur a terme "ni demà, ni la setmana que vé ni aquest estiu".

La responsable provincial ha reiterat, en aquest sentit, que "els drets dels treballadors" de Divalterra "estan per damunt", al mateix temps que ha traslladat de nou als empleats i als municipis de la província de València "un missatge de tranquil·litat".

"Moneda de canvi", "seients per acomiadaments"

En el ple extraordinari per a ratificar la renúncia de Rodríguez, també s'ha parlat del tancament de Divalterra. Referent a açò, la portaveu del PP, Maria Carmen Contelles, ha acusat l'equip de govern de "amarrar-se als despatxos de la Diputació coste el que coste" i ha assenyalat que la dissolució de l'empresa pública es planteja "no perquè no funciona" sinó perquè "és la moneda de canvi exigida per EU i València en Comú" a PSPV i Compromís per a mantindre el govern de la corporació provincial.

"Vostés canvien seients per acomiadaments", ha afirmat, al mateix temps que ha dit que açò és una cosa que han de saber els 700 treballadors de Divalterra, que són emprats que "s'han deixat la pell" per a "traure endavant l'empresa pública".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento