Comunitat Valenciana

La Policia sanciona amb quatre dies l'agent que va bufetejar una dona en un carrer de València

  • La Policia ha sancionat amb quatre dies de pèrdua de remuneració i de suspensió de funcions l'agent de la Policia Nacional que a la fi de 2017 va bufetejar una dona en un carrer del barri d'Orriols a València, segons consta en una resposta del Govern al senador de Compromís Carles Mulet, qui ha expressat la seua "perplexitat" per la sanció.
Imatge de l'agressió difosa per Compromís
Imatge de l'agressió difosa per Compromís
COMPROMÍS AL SENAT
Imatge de l'agressió difosa per Compromís

L'agent va ser gravat el passat any donant una bufetada a una dona en un carrer del barri d'Orriols de València, després d'una discussió, a la qual li va fer caure al sòl mentre el company del policia es quedava quiet. El video es va gravar en l'encreuament de les carrer San Juan de la Peña i Padre Viñas de València i mostra com la dona, enmig d'una discussió, amenaça un dels agents, que respon amb una galtada que la tira al sòl.

En la resposta s'assenyala que el comissari provincial de València va acordar la incoació d'un procediment disciplinari el 29 de desembre passat, que va finalitzar amb una resolució de 14 de febrer, en la qual es va acordar imposar-li una sanció de pèrdua de quatre dies de remuneració i suspensió de funcions per igual període, prevista en la llei del Règim Disciplinari del Cos Nacional de Policia.

El senador Mulet també s'interessava per si s'havia considerat en aquest cas l'agreujant de tractar-se de violència masclista. No obstant açò, el Govern explica que aquesta normativa "no preveu la qualificació de violència masclista", per la qual cosa es va imposar "la sanció màxima prevista per a les faltes d'aquesta naturalesa".

El senador ha apuntat en un comunicat que "sorprèn ja de per si mateix que, davant aquesta manera sens dubte incorrecta d'actuar de l'agent cap a una dona que aparentment estava intoxicada, no obtinga una sanció en el procediment disciplinari superior a la de 'lleu', que es dóna en casos d'impuntualitat o descuit en la condícia personal, i se resolga amb quatre dies de pèrdua de remuneració i funcions".

"RESPOSTA CLARAMENT DESPROPORCIONADA"

"És una imatge que no ens agrada veure de qui ha de preservar l'ordre i servir als ciutadans, perquè la resposta va ser clarament desproporcionada davant una persona amb les facultats minvades", ha subratllat Mulet.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento