Comunitat Valenciana

Podem aspira a tindre "més força" en l'Ajuntament de València perquè el canvi en la ciutat "siga més profund"

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
María Oliver i Jaime Paulino, de Podem València, en la roda de premsa
María Oliver i Jaime Paulino, de Podem València, en la roda de premsa
EUROPA PRESS
María Oliver i Jaime Paulino, de Podem València, en la roda de premsa

Podem València aspira a "tindre més força en l'Ajuntament" d'aquesta ciutat "perquè el canvi" en ella "es més profund", com ha indicat aquest divendres la representant d'aquesta formació i portaveu de València en Comú en el consistori, María Oliver. "Es poden fer més coses i actuar més decididament", ha indicat la també segona tinent d'alcalde.

Oliver ha considerat que per a comptar amb més representació municipal s'ha de "seduir a la ciutadania" i atraure-la així cap al canvi que es pretén. "És necessari generar la imatge del canvi de model de ciutat. Donar imatges clares perquè la ciutadania puga dir", ha precisat.

L'edil s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit al costat del secretari general de Podem a València, Jaime Paulino, per a presentar el nou Consell Ciutadà Municipal després de la seua primera reunió, celebrada aquest dijous.

En la mateixa línia que Oliver, Paulino, que ha recordat que falta una mica més de deu mesos per a les pròximes eleccions municipals, ha ressaltat que Podem València té entre els seus objectius ser "una força capaç de multiplicar" "resultats electorals" i de "consolidar" les polítiques desenvolupades en els últims tres anys en l'Ajuntament, dins de València en Comú, i en la resta de la ciutat.

D'aquesta manera, ha apostat per reforçar la militància i arreplegar "propostes de tota la societat" que ajuden a conformar i desenvolupar "el model de ciutat" que pretén seguir defenent des de les institucions en 2019. "Necessitem prendre el pols a eixes propostes amb l'horitzó electoral de 2019", ha manifestat, a més de ressaltar el caràcter municipalista de la formació.

El secretari general de Podem a València ha emmarcat també en aquest context la voluntat de la formació de dialogar amb "altres partits i col·lectius" per a conformar "un espai polític ampli" amb vista a "confluències i possibles pactes preelectorals".

En els comicis locals del pròxim any Podem mostrarà la seua marca en les candidatures atenent als acords assemblearis adoptats sobre este tema, a diferència de l'establit en 2015, quan es va decidir no mostrar les seues sigles en les candidatures municipals.

"Ara no trobem amb el cas contrari. S'ha decidit assembleàriament

amb les estructures municipals prendre partit amb les nostres sigles. Podem com Podem estarà en les paperetes i jurídicament en les eleccions", ha comentat Paulino sobre este tema. "Podem estarà en la marca electoral que es present", ha insistit. No obstant açò, ha apuntat que aquesta mesura "no lleva que siga en un espai plural" i "ampli".

El responsable de Podem a València ha valorat el treball desenvolupat en l'Ajuntament de la ciutat per mitjà de València en Comú i defès la possibilitat de treballar en eixa línia i la idea de seguir enfortint els seus projectes. "Tenim molt que aportar al govern municipal", ha declarat.

"ON LA CIUTADANIA VULLGA"

Preguntats per la persona que podria encapçalar la llista electoral de Podem per als comicis de 2019 en la capital valenciana i per si podria ser María Oliver, aquesta ha respost que estarà "on la ciutadania vullga que estiga". Ha afirmat que assumirà eixa decisió "amb molta il·lusió", tant si treballa com a "ciutadana" o "en l'Ajuntament".

D'altra banda Paulino ha manifestat que li "encantaria" que Oliver "fóra cap de llista". El secretari general de Podem València ha asseverat que "el seu treball en l'Ajuntament i la seua capacitat de gestió pública en un context difícil l'avalen". Tot i això, ha matisat que "en qualsevol cas, hi haurà primàries" i que "serà la militància de Podem la que decidisca quina persona representa el projecte" del partit.

"PODEM FER MÉS"

Respecte al canvi "més profund" al que aspira Podem en la capital valenciana, María Oliver ha agregat que el model que el seu partit defèn és "una mica més valent que el que s'està fent" -l'actual govern local, el presidit per l'alcalde Joan Ribó, ho integren Compromís, PSPV i València en Comú-.

"Jo vull tindre més pes en el govern per a fer eixos canvis", ha afirmat Oliver, que com Paulino ha defès les actuacions dutes a terme en els últims tres anys per València en Comú en l'Ajuntament. "Perquè la nostra presència en l'Ajuntament siga més fort, volem aprofundir en un canvi, que no és fàcil però és possible", ha afegit.

L'edil ha citat Habitatge, regidoria que ella dirigeix en el consistori, com una de les parcel·les municipals en les quals "es podria fer més". Així mateix, ha citat entre els assumptes en els quals s'hauria d'aprofundir la Zona d'Activitats Logístiques del Port (ZAL), per a la qual encara que "no tornarà a ser el que era" reclama un espai verd que connecte amb altres entorns similars. Igualment, ha reclamat de nou la paralització de les obres de l'autovia V-21 i ha expressat el seu rebuig a nova terminal de creuers que tinga afeccions en la ciutat.

EXECUTIVA

La nova executiva de Podem a València s'ha aprovat, com ha indicat Paulino, "pràcticament per unanimitat", un "bon símptoma d'organització de treball" i d'"unitat". Aquest òrgan de govern ho integren al costat de la secretària general, Ana Bedrina com a secretària de Comunicació; Esperanza Pascual com a secretària de Feminismes i LGTBI; Papa Balla Ndong com a secretari de Municipalisme i Moviments Socials, i Lola Sainz com a secretària d'Organització.

A aquests càrrecs se sumen Cristina García com a secretària de Finances i Transparència; Teresa Faus, com a Secretària de Participació; Chelo Poveda com a responsable de Polítiques Públiques i Joan Ceba com a responsable d'Anàlisi Política.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento